Tigers comeback//

Tiger med oppløftende melding: – Frisk og klar

For første gang siden han trakk seg fra Masters i april blir Tiger Woods igjen å se i en golfturnering på torsdag. Det kan være starten på en lengre sesong forteller stjernen. 

Tiger Woods er tilbake i turneringsaksjon. Forhåpentligvis blir det enda flere turneringer i månedene som kommer.
Tiger Woods er tilbake i turneringsaksjon. Forhåpentligvis blir det enda flere turneringer i månedene som kommer.
Publisert Sist oppdatert

Denne uken er duket for veldedighetsturneringen Hero World Challenge på Bahamas. I et stjernespekket felt hvor spillere som Viktor Hovland, Scottie Scheffler og Rickie Fowler er store trekkplastre, er det derimot en person som får mer oppmerksomhet enn de andre.

Tiger Woods. 

Under tirsdagens pressekonferanse fikk han spørsmål om både det og det andre, men de aller fleste var aller mest interessert i å høre hvordan kroppen var etter nok et lengre skadeopphold. 

– Spillet er rustent, jeg har jo ikke spilt på en stund. Jeg gleder meg til å konkurrere og spille golf igjen. Jeg er like nysgjerrig som dere, vi får bare se hva som skjer, sa Woods i pressekonferansen. 

– Men jeg kan si dette; jeg kjenner ikke på noen av smertene jeg hadde i ankelen på Augusta eller før det. Andre deler av kroppen får muligens mer av smertene nå, men ankelen er bra. Så operasjonen var definitivt en suksess. 

Åpen for mange turneringer

Torsdag formiddag slår han ut sammen med Justin Thomas i førsterunden av Hero World Challenge, og om noen uker skal han spille med sin sønn Charlie Woods i PNC Championship. 

Hvor den neste turneringen blir, og hvor mange han har tenkt til å spille neste år, er derimot ikke sikkert enda. Men Tiger Woods forklarte hva som ville vært hans «best case scenario» for 2024:

– En turnering i måneden. Det er realistisk. Å starte i februar i Genesis Invitational og deretter noe i mars nær Players Championship, sa han. 

Om alt går etter planen blir denne mannen å se én gang i måneden neste sesong.
Om alt går etter planen blir denne mannen å se én gang i måneden neste sesong.

– Turneringskalenderen er lagt opp slik at de største turneringene skjer én gang i måneden, så min kalender legger seg til rette selv utifra den. 

I første omgang fokuserer han på denne uken, som spiller og som turneringsvert. I tiden fremover vil logistikken for turneringscomebacket planlegges. Et viktig spørsmål er hvem som vil bli hans nye caddie. 

– Dessverre kan ikke Charlie skulke fra skolen såpass mye, svarer Tiger i denne omgang. 

Norsk hat-trick?

Viktor Hovland er en av de 20 spillerne som er invitert av Tiger og co. til Hero World Challenge. Som dobbelt-regjerende mester kan han denne helgen fullføre sitt «hat-trick» på Bahamas. 

Om han vinner denne uken blir Hovland bare den syvende spilleren til å vinne samme turnering tre ganger på rad. Tiger Woods er en av dem. 

Viktor øyner seier nummer tre på Bahamas.
Viktor øyner seier nummer tre på Bahamas.

PS! Torsdag slår nordmannen ut med Max Homa klokken 12.25 lokal tid (18.25 norsk tid) på Albany Golf Course. Turneringen kan sees på Discovery+ og Eurosport fra klokken fra klokken 19.30. 

Her er startlisten

Powered by Labrador CMS