LACAVA PÅ FLYTTEFOT//

Tigers caddie sier takk for seg: – Et permanent bytte

Når Joe LaCava går caddie for Patrick Cantlay denne uka, er det ikke bare midlertidig.

Joe LaCava (t.v.) har opplevd mange store øyeblikk med Tiger Woods. Men nå kan det være slutt.
Publisert

Det var Todd Lewis i Golf Channel som sprakk nyheten tirsdag kveld.

Joe LaCava – Tiger Woods´ mangeårige caddie – skal bære bagen til Patrick Cantlay denne uka. Og skal vi tro den samme Lewis er det ikke snakk om en engangshendelse, men en permanent løsning, iallfall «i overskuelig framtid».

Caddie-veteranens spillerbytte skal i tillegg være velsignet av Woods selv.

Ta jobben!

– Tiger og jeg har pratet om det, bekrefter Joe LaCava til Sports Illustrated.

– Han er klar over hvor glad jeg er i jobben min, og forstår at jeg vil ha mer å gjøre. Tiger kommer ikke til å spille mye framover. Og derfor ble vi enige om at jeg kunne hoppe på noe annet hvis muligheten bød seg.

Det gjorde den nå. Og da verdensfirer Cantlay avsluttet samarbeidet med Matt Minister og spurte LaCava om å overta caddie-jobben, skal Tiger Woods ha vært støttende til idéen.

– Tiger sa: «Du er gal hvis du ikke tar den jobben. Gå videre! Vinn noen turneringer!» forteller LaCava.

– Og så sant Patrick (Cantlay) fortsatt vil ha meg, ser jeg ikke for meg å være caddie for Tiger om han stiller i neste års Masters.

Tøff samtale

Som kjent har den tidligere verdenseneren slitt voldsomt med å komme tilbake etter bilulykken i februar 2021. En ulykke som kvestet hans høyre fot. Woods har bare deltatt i fem turneringer siden. Og måtte nylig igjen operere sitt vonde bein.

– Det var en tøff telefonsamtale å ta, innrømmer 59-årige LaCava.

– Men jeg hadde nok tatt den samme beslutningen selv om Tiger skulle spilt alle majorturneringene i år. Det handlet mer om når enn om. Akkurat som det var med Fred Couples før Tiger.

Joe LaCava har vært caddie i over 40 år, og vant Masters i 1992 med nevnte Couples. Da Tiger Woods tilbød han bagen i 2011 var han caddie for Dustin Johnson.

Sammen med Woods har han vunnet 12 turneringer, inkludert hans 15. major i Masters 2019. Samme år vant Woods/LaCava også Zozo Championship, som er Woods´ foreløpig og kanskje siste seier på PGA-touren.

Powered by Labrador CMS