Tilbakeblikk: Tre år siden Hovlands første collegeseier

Denne helgen er det tre år siden Viktor Hovland tok sin første collegeseier. Man kan trygt si at mye har skjedd siden den gang! Her tar vi et tilbakeblikk.

Publisert

(Artikkelen under ble opprinnelig publisert 20. mars 2018)

Hovland tok sin første collegeseier!

Viktor Hovland (Oklahoma State University) har vært en av verdens soleklart beste amatører de siste månedene. Tirsdag ble han endelig belønnet med karrierens første collegeseier i Valspar Collegiate i Florida.

Det skjedde med en totalscore på 13 under par og en seiersmargin på solide fire slag. Hovland (Miklagard Golf) startet tirsdagens med en to slags ledelse etter runder på 67 og 65 slag mandag, og dro i fra i toppen med fem birdies, to bogeys og elleve par på avslutningsrunden.

– Det føles veldig digg. Jeg har hatt noen veldig bra turneringer før denne, men det ble bare nesten. Det var deilig at jeg klarte å prestere i dag når forholdene var så tøffe som de var i dag, sier Hovland til Norsk Golf.

– Spillet var stødig i dag. Ikke noe magisk tee til green, men gjorde mange fine up-and-downs for holde momentumet gående. Jeg hadde mange par-putter fra fem til syv fot som jeg var stødig på, fortsetter han. 

Jeg har blitt mye tøffere mentalt når jeg spiller Viktor Hovland

Dermed har Hovland startet 2018-sesongen med to andreplasser, en tredjeplass, en fjerdeplass, og nå omsider den første seieren. Etter det Norsk Golf kjenner til, er det ingen annen collegespiller i USA som har levert bedre resultater siden årsskiftet.

Det imponerende spillet til Hovland har ikke gått ubemerket hen. Det har sikret ham en plass på det internasjonale laget i prestisjetunge Arnold Palmer Cup for andre året på rad, noe ingen annen nordmann har klart før ham.

Tirsdagens seier sikrer ham også en plass i neste års PGA Tour-turnering Valspar Championship. Dermed blir Hovland tidenes yngste norske deltager i en PGA Tour-turnering. Les mer om det her.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Seieren kommer også til å sende ham videre oppover mot toppen av verdensrankingen for amatører. For øyeblikket er han rangert som den niende beste amatøren i verden, og han er rangert som Europas nest beste amatør. Når amatørrankingen oppdateres neste uke, blir han etter alt å dømme rangert som Europas beste.

Hovland har trent hardt i vinter for å løfte spillet til nye høyder.

– Jeg brukte vinteren på å jobbe mye med svingen. Jeg var ikke fornøyd med hvordan jeg slo i fjor, så jeg dro til treneren min Denny Lucas i Jupiter i løpet av thanksgiving-pausen og vi fikk lagt et veldig godt grunnlag som jeg videre jobbet på gjennom vinteren. 

– Det har nok vært den største faktoren, men jeg har også blitt mye tøffere mentalt når jeg spiller. Før ble jeg veldig sur etter et dårlig slag, men nå plager det meg ikke så mye, fordi ett hull kommer ikke til å ødelegge et scorekort hvis jeg spiller bra etter det, forklarer Hovland til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Viktor Hovland hadde celebert selskap på sidelinjen da han gikk opp i ledelsen i Valspar Collegiate på mandag.

Superstjernen Rickie Fowler, som selv var student ved Oklahoma State University, bor i Jupiter, bare en halv time unna der Hovland, Kristoffer Ventura (Oslo GK) og co. konkurrerte denne uken, og etter helgens 14.-plass i Arnold Palmer Invitational på Bay Hill har Fowler innvilget seg en ukes turneringspause. Han benyttet muligheten til å heie frem sitt gamle universitetslag. 

På Snapchat la han ut denne videoen av Viktor Hovland i det han var i ferd med å slå ut, med påskriften «Havi with the send!»:

«Havi» er kallenavnet til Hovland, og «send» er slangordet mange av gutta på touren har tatt etter Dustin Johnson, når han sier han skal «sende» ballen nedover fairway med driveren.

Fowler hang med Oklahoma State-laget hele dagen sammen med sin PGA Tour-kollega Morgan Hoffman, og de var også med for å prate med spillerne og følge treningsøkten deres etter runden. 

I likhet med Hovland er også laget hans Oklahoma State University i forrykende form om dagen. De vant ukens turnering med fem slag over Florida state, deres sjette seier på rad og deres syvende på åtte forsøk. Kristoffer Ventura endte på 49.-plass individuelt med en totalscore på åtte over par.

Resultater Valspar Collegiate 

Powered by Labrador CMS