To 59-runder på samme dag!

Fredag fikk europatouren sin første 59-runde noensinne. Kort tid etterpå ble et nytt scorekort på 59 slag levert i klubbhuset. Men ingen av scorene blir gjeldende i historiebøkene.

Publisert
Jorge Campillo og Colin Nel kom seg begge ned på det magiske 50-tallet, da de gikk sine andrerunder av The Nelson Mandela Championship i Sør Afrika på utrolige 11 under par.

 

Campillo gjorde to eagles og syv birdies på vei til sin 59-runde på Mount Edgecombe CC. Kort tid etterkunne Nel signere for ni birdies og en eagle. Utrolig nok gjorde Nel bare en birdie på åpningsrunden, da han måtte opp i syv over par (77) – golf i et nøtteskall.

 

European Tour har per i dag ingen registrerte 59-runder. Heller ikke dagens runder i Durban skrives inn i historiebøkene. Årsaken er at feltet spilte med ballplassering, ettersom tungt regnvær har sørget for store utsettelser og kortet ned turneringen fra 72 til 54 hull.

 

Et av hullene – det femte par 5-hullet har blitt endret til par 4, noe som gjør banens til par 70 istedet for 71.

 

Hva mener du? Er European Tour for firkantede, eller gjør de rett i å ikke telle rundene som offisielle runder for historiebøkene? Diskuter i kommentarfeltet under.

 

Til sammenligning kom i følge Golf Digest to av de seks registrerte 59-rundene på PGA-touren (Al Geiberger under Danny Thomas Memphis Classic i 1997 og Paul Goydos i John Deere Classic i 2010) i turneringer der det ble spilt ballplassering.

 

Også da Goydos noterte sin historiske runde holdt det på å bli to 59-runder på samme dag. Steve Stricker senket nesten innspill på det siste hullet, og måtte ta til takke med en 60-runde.

Powered by Labrador CMS