LET//

To nordmenn blant de 12 beste: – Veldig bra

Fem nordmenn greide cuten da Renate Grimstad ble beste nordmann på 10.-plass i Sverige. Trener Geoff Dixon mener fremtiden er lys for norsk golf.

Renate Grimstad ble beste nordmann på 10.-plass.
Publisert Sist oppdatert

Denne uken har seks norske golfere spilt Helsingborg Open i Sverige, som er en turnering på Europatouren (LET). Etter at fem av nordmennene greide cuten, blant dem amatøren og debutanten Silje Torvund Ohma, og både Renate Grimstad og Madelene Stavnar sikret seg plasseringer blant topp 12, oppsummerer trener Geoff Dixon uka som har gått på følgende vis:

– Fem av seks spillere greier cuten, og Renate og Madelene leverer en kombinert score på -7. Det er veldig bra i det som har vært vanskelige spilleforhold med vind og knallharde fairwayer og greener. Det har ikke vært enkelt, sier Dixon til Norsk Golf.

Grimstad på topp 10

Grimstad forbedret seg gjennom hele turneringen fra fredagens åpningsrunde på 73 slag, til 71 slag på lørdag, og 68 slag på søndag. Det gir en sluttscore på -4, og delt 10.-plass. Det var ett slag bedre enn Stavnar, som endte på 12.-plass.

Avstanden opp til vinneren, svenske Lisa Pettersson (-11), ble til slutt sju slag. Dixon mener forskjellen på 1.-plass og 10.-plass er marginale. Og alle som har spilt golf, vet at marginer kan utgjøre mye.

- Så hvor langt unna er egentlig Grimstad og Stavnar det å vinne på Europatouren?

– Det jeg ser i alle turneringer er at de beste spillerne er mye mer stabile i alle parter av spillet. Det er det samme jeg har sett etter å ha fulgt Celine Borge på LPGA-touren i USA . Missene til de beste spillerne er så små, og de er så smarte rundt greenene. Dette tror jeg er det samme i alle idretter; nøyaktighet, kontroll og detaljer, sier Dixon.

- Er det noe de unge norske spillerne kan lære seg?

– Det handler ikke bare om det tekniske, men også om det mentale. Man må trene nok, det er nummer én, for treningsmengder over lang tid, vil gi bedre kontroll, men arbeidet må være smart også.

Norsk amatør imponerte

Den 19 år gamle amatørspilleren Silje Torvund Ohma imponerte med å greie cuten i sin debut på Europatouren. Etter å ha levert stødig golf på de to første rundene, fikk 19-åringen det tøffere på siste dag, men trener Dixon lot seg likevel imponere over Ohma besluttsomhet og innstilling.

– Hun fikk en tøff start, og bommet på greenene. Hun var seks slag over par etter elleve hull, men derfra og inn gikk hun ett slag under par. Jeg har lært mer om henne i dag enn på de to første rundene. Det er veldig imponerende å greie cuten, men dette handlet først og fremst om erfaring. Vi skal sette oss ned og snakke om alt det positive som vi skal ta med oss videre. sier Dixon.

- Det er vel ingen golfere som greier å se bort fra resultatet, og være fornøyd med å være en erfaring rikere?

– Hun er selvfølgelig misfornøyd med den avslutningsrunden. Hun kommer nok til å tenke på hva hun kunne gjort bedre, men det handler om å ikke la skuffelsen overstyre. For meg, er det ingen tvil; det har vært en flott uke. Hun er ung og har stort potensiale, men har mye å lære.

Lys fremtid

Med to spillere innenfor topp 15 på Europatouren, Celine Borge i Europa, evigunge Marianne Skarpnord, som endte på 46.-plass, samt flere andre fremadstormende norske golftalenter, er fremtiden lys for norsk kvinnegolf.

– Jeg vil si at vi er i en god posisjon, selv om vi mangler litt på antall blant juniorene. Jeg har vært i Norge i 14 år, og det jeg ser er at vi har ikke like store masser av spillere som det for eksempel Sverige har, men vi har et lite antall som viser veldig stort potensial, både på gutte- og jente-, menn- og kvinnesiden. Det hadde vært fint med enda flere, og det er noe av utfordringa fremover, hvordan kan vi utvikle enda flere. Får man endre flere, får man også enda bedre. Vi er ikke mange, men vi har noen med stort potensiale, sier Dixon.

Med en sisterunde på 77 slag, endte Ohma til slutt på 61.-plass. Karoline Lund, som var beste nordmann etter første runde, endte til slutt på 56.-plass. Maiken Bing Paulsen greide ikke cuten.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS