TOUR-NYTT//

To nye utmerkelser til Åberg – nå blir han proff

Denne uka vant svenske Ludvig Åberg to nye priser og kortet til PGA-touren. Neste uke debuterer han som profesjonell i RBC Canadian Open.

Ludvig Åberg er ferdig som amatør. Nå venter profflivet.
Publisert Sist oppdatert

Før helgen skrev vi om verdens beste amatørspiller, Ludvig Åberg, som kunne sikre seg rubbel og bit i sin siste uke som college-spiller på Texas Tech University.

23-åringen fra Eslöv i Sverige hadde nettopp vunnet Ben Hogan Award for andre året på rad. En prestasjon bare Jon Rahm har oppnådd tidligere. Og selv om Bård Bjørnevik Skogens og Carl Dirdrik Meen Fosaas´«roomie» i Lubbock bare endte på en 29. plass i det individuelle NCAA-mesterskapet mandag, og Texas Tech røk ut før kvartfinalene, har svensken hatt en ny god uke utenfor banen.

Som vinner av PGA TOUR University-rankingen går han nå rett inn på PGA-touren og debuterer i RBC Canadian Open neste uke. Han beholder kortet ut 2023 og også i hele 2024 da PGA-touren skal spilles over ett kalenderår.

I tillegg har det ramlet inn to nye prestisjetunge utmerkelser.

For samtidig som Ludvig Åberg sikret seg PGA Tour-kortet ble han også utropt som årets vinner av The Haskins Award og Jack Nicklaus Award. Dermed er svensken den sjette golfspilleren i historien som har mottatt alle tre troféene.

Som amatør har Ludvig Åberg allerede spilt fem turneringer på PGA-touren. Tre ganger har han klart cuten, med delt 24. plass i Arnold Palmer Invitational som beste resultat. Det er også den beste plasseringen av en amatør i turneringens historie.