BANEÅPNINGER//

Torsdag åpner 36 hull i Østfold: – Gode forhold

Det er ikke bare på vestlandet at greener er grønne. Til uka åpner de første banene i øst.

Onsøy Golfklubb
Slik så det ut på Onsøy GK i slutten av februar. Nå er klubben klare for baneåpning sammen med naboklubbene Hvaler og Huseby & Hankø.
Publisert Sist oppdatert

Rogalendinger og vestlendinger får ha oss unnskyldt. Men etter en lang, kald og snørik vinter på Østlandet er det oppsiktsvekkende at de første klubbene i øst nå melder om baneåpning med sommergreener.

– Det er riktig. Vi åpner 18 hull med sommergreener torsdag klokken elleve. Medlemmer kan bestille starttider i Golfbox allerede nå. Lørdag klokken tolv åpner vi for at også gjester kan booke, sier salgs- og markedsansvarlig Lars Petter Brovold i Onsøy Golfklubb.

Samtidig åpner også nabobanen Hvaler GK sine ni hull. Det samme gjør Huseby & Hankø GK

Varmegradene kommer

– Forholdene er gode, spesielt med tanke på at vi er såpass tidlig ute i år. Vi har hatt litt nattefrost de siste dagene, og derfor venter vi til torsdag da det er meldt varmere i været. Det er også årsaken til at vi åpner først klokken elleve, forklarer Brovold.

Det er all mulig grunn til å forvente storinnrykk. Normalt er det banene på andre siden av svenskegrensa som er først ute. Men ifølge vår «Golf-Norge Rundt»-korrespondent Ole-Morten Rosted, som også har et skarpt blikk over Svinesund-brua, må du helt ned mot Uddevalla for å finne en åpen bane i Sverige.

– Såvidt jeg vet, er Orust det nærmeste. Og derfor er det ganske rått at de tre Østfold-banene kan åpne med sommergreener allerede nå, sier Rosted som likevel foreslår en tur over grensa.  

– Dette er jo midt i blinken, sier han. – 18 hull i Østfold og en kjapp handletur over på andre siden. Jeg tror denne nyheten vil glede hele Østlandet.

Total glede i Fredrikstad

Nyheten om baneåpninger vil iallfall glede de 250 spillerne som til nå har tegnet totalmedlemskap i enten Onsøy, Gamle Fredrikstad, Hvaler og Huseby & Hankø.  

I desember skrev Norsk Golf om samarbeidet mellom de fire klubbene og det de selv kaller «Norges beste golfmedlemskap».  Navnet er «Fredrikstad Total», som gir deg fri tilgang til fire baner i nærmiljøet til en pris under 10 000 kroner.

Nå åpner altså tre av banene bortimot rekordtidlig. Lars Petter Brovold istemmer at det nye medlemskapet på tvers av klubbene har vært en suksess.

– Vi er veldig fornøyd selv, og det er jo også et veldig godt tilbud. Vi gleder oss til å ønske både medlemmer og gjester velkommen neste uke, sier Brovold.

Powered by Labrador CMS