LPGA TOur//

Torsdag debuterer hun på LPGA-touren: – Fortjener å være her

Seks måneder etter opprykket til det øverste nivået ble bekreftet får Celine Borge endelig LPGA-debuten sin.

Torsdag starter Celine Borges LPGA-karriere i Arizona. Her fra treningssamling i sesongoppkjøringen.
Torsdag starter Celine Borges LPGA-karriere i Arizona. Her fra treningssamling i sesongoppkjøringen.
Publisert

Torsdag 23. mars begynner et nytt kapittel i Celine Borges liv. Klokken 08.50 (16.50 norsk tid) slår hun ut i det som blir hennes aller første LPGA-turnering.

Det er første gang Norge har en spiller i dette sirkuset siden Suzann Pettersen la opp.

På startlisten til LPGA Drive-On Championship finner man navnene til verdensstjernene Lexi Thompson, Brooke Henderson, Maja Stark og Nelly Korda, i tillegg til det nye norske tilskuddet i Celine Borge.

– Så klart er jeg spent, men jeg er her for en grunn. Jeg har spilt meg opp på dette nivået og fortjener å være her, fortalte hun da Norsk Golf besøkte henne på treningsleir i vinter.

Hun kvalifiserte seg gjennom å komme topp-ti på sammenlagtlisten i fjorårets Epson Tour, blant annet på grunn av turneringsseieren i Alabama i oktober.

Turneringen spilles på Superstition Mountain and Country Club i Gold Canyon i Arizona. Hittill i sesongen har LPGA-touren reist mye rundt om i Asia, men denne turneringen markerer starten av en lengre periode på amerikansk jord.

Borge og resten av sirkuset forblir i USA frem til slutten av juli. Da forflytter stjernene seg til Frankrike for å spille Evian Championship.

Topp-15 i sesongoppkjøringen

Borge har de siste ukene spisset inn turneringsformen ved å spille to turneringer på Epson Tour. Den første fant sted i Florida hvor hun havnet på delt 56. plass, men forrige uke gikk det bedre. Da ble det delt 14. plass i Arizona Women's Classic, godt hjulpet av en sterk 67-runde (–5) på andrerunden.

I skrivende stund er Borge nest beste norske med 395. plass på verdensrankingen. Beste norske er Marianne Skarpnord på 312. plass.

Tønsberg-jenta åpner LPGA Drive-On Championship sammen med tyske Aline Krauter og japanske Yuna Nishimura, som også debuterer på dette nivået. Trioen slår ut klokken 16.50 norsk tid torsdag ettermiddag.

Viaplay viser turneringen mellom klokken 23.00 til 02.30 torsdag til lørdag. Søndag er sendetidene 00.00 til 03.30.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS