Tre LPGA-seirer på rad - uten driver i bagen!

Ingen kvinner spiller bedre golf enn Ariya Jutanugarn akkurat nå. Nesten like utrolig er at hun har gjort det uten det som for mange er en av de viktigste køllene i bagen.

Publisert

For en måned siden skrev Ariya Jutanugarn golfhistorie, da hun ble den første thailandske vinneren på LPGA-touren. Seieren ga tydeligvis mersmak, for 20-åringen fulgte opp med å vinne også de to påfølgende ukene.

På tre uker har hun klatret fra 32. plass til topp-10 på verdensrankingen. Det står i skarp kontrast til fjoråret, da hun i løpet av en helmørk periode misset to cuter på rad.

Nå har hun blitt LPGA-tourens heteste navn – uten driver i bagen!

I stedet holder hun seg til sin TaylorMade AeroBurner treerwood, og sine tre «driving irons» fra TaylorMade og Callaway. 

Til tross for at hun ikke bruker driveren, er hun helt oppe på 16. plass på LPGA-tourens statistikk over gjennomsnittlig slaglengde fra tee.

Jutanugarns utslag måler i snitt 243 meter – to meter lengre enn Suzann Pettersen.

Det viser hvor stort konkurransefortrinn det er med høy svinghastighet. Selv når hun spiller «safe» med kortere køller, slår hun lengre enn de fleste. 

Da verdensener Lydia Ko nylig spilte med Jutanugarn i LPGA Volvik Championship, lå hun 20 til 30 meter bak henne etter utslagene.

– Det er åpenbart at hun ikke trenger driveren. Det er ganske utrolig hvordan hun angriper ballen, konstaterte Ko etter runden.

Her er de 14 køllene Jutanugarn har i bagen

3-wood: TaylorMade AeroBurner, 15 grader

Utilitity-jern: TaylorMade RSV TP UDI 2. jern, Callaway Apex UT 3. jern, TaylorMade RSV TP UDI 4. jern

Jern: Titleist 716 AP2 (5.- til 9. jern)

Wedger: Titleist SM6, 46, 50, 56 og 60 grader

Putter: Odyssey Works Cruiser V-Line

Ball: Titleist Pro V1x

Powered by Labrador CMS