3. august er det duket for årets norgesmesterskap på Atlungstad Golf. Da samles norgeseliten, hvor de skal kjempe om kongepokalen over fire dager. 

Atlungstad GK har de siste årene arrangert både junior-NM og Norgescup. Da passer det perfekt at klubben skal arrangere norgesmesterskapet i det samme året som banen fyller ti år.

– Vi er beæret over å bli tildelt NM. Vi kommer til å gjøre alt vi kan for at deltakerne skal få et minneverdig mesterskap, lover Pål-Jan Stokke, selskapets daglige leder til Norsk Golf.

Pål-Jan Stokke, daglig leder i Atlungstad Golf, gleder seg stort til NM. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Nå oppfordrer Stokke så mange tilskuere som mulig å komme ut til banen når turneringen starter. 

– Det blir servering av både mat- og drikke både ved klubbhus-området og ute på banen, og det er plassert TV-skjermer ute på anlegget som gjør det enkelt å følge med på scorene for både publikum og spillere. Vi har 65 frivillige og en stab på 20 stykker som kommer til å jobbe dag og natt for å sørge for at det blir en flott opplevelse for alle.

Klubben har også satt på shuttle-busser fra Astoria Hotell i Hamar sentrum med transport for spillere, ledere, foreldre og andre med en tilknytning til turneirngen. 

Stokke berømmer den frivillige innsatsen i klubben. Han sier klubben til daglig har bortimot 100 navn på sin frivillighetsliste, og de brukte ikke lang tid på å fylle opp antallet de trengte til NM.

– Da turneringslederen opprettet påmeldingen for frivillige i Golfbox, måtte den stenges etter to døgn på grunn av overbooking. Vi kunne hatt 150 frivillige hvis vi hadde sagt ja til alle. Det er helt fenomenalt, og jeg har ikke tall på hvor mange årsverk det er snakk om av frivillig innsats som kommer til å gå med til NM. Vi har mye å takke dugnadsånden i klubben vår for at vi ikke er avhengige av rike onkler og at driften går med overskudd hvert år. Og nesten alt vi har i overskudd, investerer vi tilbake i anlegget igjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Atlungstad GKs mesterskapsbane byr på mange utfordringer. Her på spektakulære hull 17, hvor mang en turnering er blitt avgjort opp gjennom årene. (Foto: Atlungstad GK)

Etter en tung start på sesongen med en lang vinter og kald vår, han banen nå virkelig kommet seg i løpet av sommeren.

– Banen ser bra ut, og den kommer til å bli enda bedre. Siden det er NM, kommer vi til å diske opp med noen overraskelser underveis for spillerne når turneringen starter. De får også en egen baneguide som er spesielt lagd til dem for anledningen, med hilsen fra ordførerne i Stange og Hamar, smiler Stokke, som nå krysser fingrene for godt vær – og i følge yr.no ser han foreløpig ut til å få oppfylt ønsket sitt.

Vi har et turneringsapparat som er veldig grundige, og de har god erfaring fra større turneringer tidligere!

NM er i år tilbake til «originalformatet» etter at turneringen i fjor – for første og siste gang – ble kombinert med profftouren Nordic League. I dameklassen var det Tonje Daffinrud som vant, mens det i herreklassen var det Ole Ramsnes som stakk av med seieren. Tre uker senere ble imidlertid også Jason Kelly utropt som delt vinner, etter at han feilaktig ble frarøvet muligheten til å delta i NM på grunn av mangelfull dokumentasjon

I NM i matchspill for fire uker siden ble det igjen mye rot da resultatene i herreklassen først ble annulert etter at turneringen ikke ble gjennomført i henhold til turneringsbestemmelsene. En uke senere ble det derimot besluttet at den opprinnelige vinneren, Daniel Øverås, likevel kunne titulere seg norgesmester i match. 

Pål-Jan Stokke sier til Norsk Golf at alt ligger til rette for at NM på Atlungstad Golfklubb skal gå på skinner.

– Vi har et turneringsapparat som er veldig grundige, og de har god erfaring fra større turneringer tidligere!

– Hvorfor er det viktig for klubben deres å arrangere store turneringer?

– En god turnering på en fin bane er den aller beste markedsføringen en bane kan få. I tillegg bygger det en stolthet i klubben, og vi gir våre medlemmer en opplevelse som de vil huske.

Se den foreløpige startlisten til NM på Atlungstad her 

Følg Atlungstad Golf på Facebook