Reitan startet Italian Open med 11.-plass etter en sterk 66-runde, men dalte nedover leaderboardet med to 70-runder på rad fredag og lørdag.

Dermed hadde han delt 26.-plass som utgangspunkt før den fjerde og avsluttende runden. Der klinte han til med det som ikke bare var hans beste score for uken, men også feltets laveste score på Chervo Golf Club søndag.

– Det er jo en helt rå følelse. Jeg hadde ikke forventet det. Jeg har prøvd å ta små steg i riktig retning hele veien, og det viser meg bare at jeg jeg jobber på, er det riktige. Den bekreftelsen betyr mer for meg enn en bra plassering. Men jeg sier «ja takk» til begge deler! sier Reitan til Norsk Golf etter runden.

Reitan fikk en knallstart på runden med to birdies og en eagle på sine seks første hull, men tapte to slag på rad med bogeys på hull 7 og 8. Det skulle imidlertid bli hans eneste firkanter på scorekortet.

22-åringen startet back-nine forrykende med birdies på hull 11, 12 og 13, og med nye birdies på hull 16 og 18 fra utenfor green signerte han for 65 slag, syv under par.

(Artikkelen fortsetter under)

 

Det løftet ham hele 21 plasser oppover leaderboardet til delt 5.-plass (-17), kun tre slag bak vinneren Ross McGowan fra England.

– Med tanke på hvordan det har vært i år, må jeg si at denne oppturen var sinnsykt deilig. Jeg er veldig stolt over hvordan jeg har klart å kjempe meg tilbake fra der jeg var, og det beste med dette er at jeg føler at jeg fremdeles har masse å gå på! Jeg må bare fortsette å ta de små skrittene i riktig retning. Man er aldri et fullført produkt, konstaterer Reitan.

Dette var Reitans andre topp-10-plassering i europatour-karrieren og en tangering av hans beste resultat i Europas gode selskap. Den første 5.-plassen kom i ISPS Handa Vic Open bare fire turneringer inn i debutsesongen hans i 2019.

Søndagens resultat i Italia sikret Reitan en utbetaling på 29 257 euro, rett i underkant av 322 000 kroner.

På grunn av det amputerte turneringsprogrammet som følge av korona-situasjonen vil det ikke bli noe opp- eller nedrykk til og fra europatouren i 2020. Reitan har i utgangspunktet en kategori som tilsvarer spill på Challenge-touren (nivå 2), men kommer også med i flere europatour-turneringer. Den eneste måten å spille til seg et fast europatour-kort i 2021 er gjennom å vinne en turnering.

Funnet svar

Frem til forrige uke hadde Reitan hatt en heller forglemmelig sesong på europatouren. Etter at touren startet opp igjen etter korona-pausen stod han med tre missede cuter og to ikke-fullførte turneringer.

De siste par ukene har jeg jobbet med noe som endelig gjør at jeg får den bekreftelsen jeg leter etter, og det er en helt enorm følelse

Kristoffer Reitan

Forrige uke klarte han endelig sin første cut etter avbrekket med 37.-plass i Scottish Championship. Den turneringen inkluderte blant annet en 64-runde på andrerunden, hans laveste runde på europatouren. Etter runden åpnet han opp om hvordan han har slitt psykisk etter formsvikten.

– Det har vært et tungt år, og jeg har prøvd lenge å finne beste mulige måte å gjøre meg selv klar for 2021-sesongen.

–Jeg har slitt med å få tydelig svar på at det jeg jobber med, faktisk er det riktige. Som et resultat av det har jeg vært ekstremt langt nede psykisk en periode. De siste par ukene har jeg jobbet med noe som endelig gjør at jeg får den bekreftelsen jeg leter etter, og det er en helt enorm følelse, sa Reitan til Norsk Golf neste uke.

NB! Neste europatour-turnering, Aphrodite Hills Cyprus Open på Kypros, slår i gang 29. oktober. Kristoffer Reitan er med i feltet også der.

Resultater