Tutta blir kaptein også neste år: – En stor ære

SISTE: Suzann Pettersen blir også kaptein for det europeiske Solheim Cup-laget i 2024.

Suzann Pettersen skal lede Europa i Solheim Cup både i 2023 og 2024.
Publisert Sist oppdatert

Det bekreftes i en pressemelding fra Ladies European Tour tirsdag.

Tutta er som kjent kaptein for Europa når Solheim Cup arrangeres på Finca Cortesin i Spania i september. Men nå er det også klart at den norske legenden leder laget på Robert Trent Jones Golf Club i Gainesville den 10. til 15. september i 2024.

– Jeg elsker Solheim Cup, og det er en stor ære å bli spurt om å være kaptein for Team Europe også i 2024, sier Suzann Pettersen.

Har visst om det

I et Zoom-møte tirsdag ettermiddag innrømmer Tutta at idéen om et to-årig engasjement ble presentert for henne helt fra starten.

– Det ble nevnt, sier hun. – Og jeg var med på tanken fra det første møtet.

– Å bli tilbudt rollen for andre gang før matchene i 2023 i det hele tatt er spilt, føles kanskje litt rart. Men siden Solheim Cup denne gangen skal spilles to år på rad, så gir det fullstendig mening. Det gjør at hele laget kan tenke mer strategisk og langsiktig, understreker hun.

I flere europeiske land er det sultne, unge talenter som stormer fram. Alle blir ikke nødvendigvis klare til 2023. Noen vil gjøre seg mer gjeldende på amerikansk jord året etter.

Solheim Cup-kapteinen legger ikke skjul på at hun er imponert, og at det er mye å velge i når de 12 navnene skal spikres.

– Maja (Stark) og Linn (Grant) er bare to av dem som representerer en helt ny generasjon. Og det kommer flere svensker bak dem. I tillegg har du en ung spiller som Chiera Noja fra Tyskland. Hun er bare 16 år, men spiller fantastisk golf, slår ballen en mil, og hvem kan si med sikkerhet at hun ikke er klar allerede til høsten.

– Hun er definitivt en spiller jeg holder et ekstra øye med, sier Solheim Cup-kapteinen.

Var aldri i tvil

Da Suzann Pettersen avgjorde Solheim Cup til Europas fordel på Gleneagles i 2019, trodde mange at det var punktum for hennes fantastiske golfkarriere. Men selvsagt var det ikke det. Tutta var for lengst tiltenkt rollen som en framtidig kaptein.

Og hun var aldri i tvil om å si ja, heller ikke til et to-årig engasjement.

– I likhet med det jeg opplevde som spiller, har også dette vært en drøm, sier hun.

– Og selv om jeg har fått mann og barn, og stortrives med det nye livet mitt, har jeg ikke tenkt å la familielivet stå i veien for drømmene mine. Dette er ikke tidkrevende. Og jeg er heldig som også møtes av forståelse hjemme. Herman (sønnen, red. anm.) skjønner nok mer av dette nå enn han gjorde på Gleneagles i 2019, og det også motiverer meg litt. Det blir fint å oppleve dette sammen, også som familie, sier Suzann Pettersen.

LET-sjef Alexandra Armas kommenterer valget slik:

– Suzann var et naturlig valg. Hun gjør en suveren jobb i forberedelsene til Solheim Cup 2023 i Spania, og hennes erfaring, lidenskap og stolthet vil gjøre henne til den rette kapteinen også i 2024. Spillerne kjenner og respekterer Suzann, og kontinuiteten sikrer at vi kan forberede oss optimalt inn mot 2024.

Powered by Labrador CMS