Tutta skal delta i historisk blandet kjønn-turnering

Suzann Pettersen er invitert til å spille i den historiske turneringen GolfSixes i mai – den første European Tour-turneringen hvor kvinner også deltar.

Publisert

I fjor gikk den første utgaven av lagturneringen GolfSixes av stabelen på Centurion Club i England. Den innovative turneringen ble en av årets mest omtalte hendelser på den internasjonale golfkalenderen, hvor spilleformatet var sekshulls «vinn eller forsvinn»-matcher.

Den første dagen ble det spilt gruppespill ikke ulikt Champions League i fotball, med tre poeng for seier, ett poeng for uavgjort og null poeng for tap. Deretter ble turneringen avsluttet med sluttspill for de beste lagene, der det til slutt var den danske duoen Lucas Bjerregaard og Thjorbjørn Olesen som vant finalen.

Det er så mange 72-hullsturneringer rundt omkring i verden at det må være rom for noe annet som gjør en ny vri på golf som kan øke interessen.

I årets utgave av turneringen bryter europatouren nye barrierer når de også inviterer kvinner til å delta. Nytt av året er fire «wild card»-lag. Det ene laget består av Solheim Cup- og Ryder Cup-kaptein Catriona Matthew og Thomas Bjørn. Suzann Pettersen skal spille på lag med Melissa Reid på det andre laget, mens Georgia Hall og Charley Hull utgjør wildcard-lag nummer tre. Det fjerde laget har ennå til gode å bli offentliggjort.

GolfSixes består totalt av 16 lag, som konkurrerer om en premiepott på én million euro – hvorav vinnerne får 100 000 euro hver seg.

– Jeg gleder meg virkelig. Det er så mange 72-hullsturneringer rundt omkring i verden at det må være rom for noe annet som gjør en ny vri på golf som kan øke interessen. Dette er ikke en vanlig golfturnering hvor alle er veldig seriøse. Dette handler om å ha det gøy og vise frem sporten på best mulig måte, sier Thomas Bjørn, og legger til:

– Jeg tror det er veldig viktig at vi bryter ned barrierene mellom kvinne- og herregolf.

Catriona Matthew er også begeistret over det nye turneringsformatet.

– Alle tourene jobber for å finne på nye måter å tiltrekke seg et yngre publikum på, og dette er et veldig spennende konsept.

Fjorårets vinner Lucas Bjerregaard gleder seg til å komme tilbake til Centurion Club for å forsøke å forsvare trofeet.

– Jeg tror jeg aldri har sett så mange barn på en turnering før i hele mitt liv. Det er fantastisk for sporten. De fikk lov til å løpe rundt uten å bli husket på, og det er akkurat slike ting vi trenger for å involere flere unge i sporten vår, sier dansken.

European Tour har tatt rollen som golfsportens viktigste drivkraft for å videreutvikle og skape innovasjon i golfen – både for å gjøre spillet raskere, og for å tiltrekke nye målgrupper til sporten.

Etter at kanadieren Keith Pelley overtok som europatoursjef, har touren gjennomgått en rekke endringer. De har blant annet tillatt shorts på treningsrunder, hatt DJ som har spilt musikk på driving-rangen mens spillerne har varmet opp før turneringer, og de har ikke vært redd for å hente inspirasjon fra andre idretter. I sommerens Austrian Open skal touren teste ut en ny «skuddklokke». Inspirasjonen er hentet fra basketball, der spillerne har et halvt minutt på seg på å fullføre et angrep. Hver gruppe vil ha en egen dommer som holder orden på tidsbruken, og hvis en spiller bruker mer enn 40 sekunder på å slå slaget sitt, blir han tildelt et gult kort. Etter denne første advarselen vil spilleren bli straffet med ett straffeslag for hver gang han bruker mer enn 40 sekunder.

– Konseptet med å la Thomas og Catriona spille sammen er en fantastisk idé, og når vi i tillegg kan ha med Georgia, Charley, Mel og Suzann – fire av Europas beste kvinnegolfere – er det helt fantastisk. Vi takker både Ladies European Tour og LPGA Tour for at de hjalp oss med å få det til, sier Keith Pelley.

Powered by Labrador CMS