Da Kristoffer Ventura og Viktor Hovland kvalifiserte seg til PGA-touren for et par sesonger tilbake, tok man det nærmest for gitt at det var de to som kom til å representere Norge i OL i Tokyo.

Parallelt med at Ventura har slitt med å finne formen, har imidlertid Kristian Krogh Johannessen levert stabile resultater på løpende bånd på Challenge Tour, nivå to i Europa, og for et par uker siden passerte han sin gamle landslagskamerat Ventura på rankingen.

De siste ukene har han virkelig satt inn støtet med en andreplass og femteplass, og forrige uke klatret han endelig inn på topp-60 på OL-rankingen etter at Camillo Villlegas trakk seg fra OL.

Etter at Krogh endte på 15.-plass i ukens Challenge Tour-turnering i Spania gjenstod det bare å vente i spenning på hvordan spillerne bak ham på OL-rankingen skulle prestere i helgens turneringer. Det var nemlig flere spillere som kunne stikke kjepper i hjulene for ham, og Krogh måtte unngå alle disse scenarioene:

– Ashton Wu kunne ikke få en topplassering i Challenge de Espana

– Ye Wocheng kunne ikke vinne på den kinesiske touren.

– Zhang Xinjun kunne ikke endte topp-4 på Korn Ferry Tour.

– Fabian Gomez kunne ikke ende topp-12 i U.S. Open.

– Bobby Bai kunne ikke vinne på Korn Ferry Tour.

Søndag kveld ble det klart at Krogh heldigvis slapp unna, og dermed er har for OL-deltagelse for første gang. – selv om det først blir offisielt på mandag når OL-rankingen oppdateres. 

Det gjenstår også at Olympiatoppen skal velge ham ut i OL-troppen, men det er etter alt å dømme kun en ren formalitet.

(Oppdatert mandag kveld: Olympiatoppen har offisielt innstilt Viktor Hovland og Kristian Krogh Johannessen til OL)

Golfturneringene i Sommer-OL spilles på Kasumigaseki Country Club fra 29. juli til 7. august. Viktor Hovland og Marianne Skarpnord er fra før av kvalifisert til turneringen.

I den kommende ukens Ladies European Tour-turnering blir det også klart om Tonje Daffinrud følger etter. Hun ligger på plassen utenfor OL-kvalifisering og kommer dermed til å spille med kniven på strupen i Tsjekkia.

Golf-Norge krysser fingrene!