European young masters//

Unge nordmenn i medaljekamp i Slovakia

Denne uken deltar fire spillere fra Team Norway i det uoffisielle europamesterskapet for spillere under 16 år.

Team Norway består av Hedevig Braastad-Huth, Henriette Spilling Gjelten, Marcus Audun Goosen og Sander Vallestad, i tillegg til trenerne Mariell Bruun og Emilie Kvamme.
Publisert Sist oppdatert

Denne uken deltar fire nordmenn i European Young Masters. Turneringen som spilles i Slovakia regnes som et uoffisielt europamesterskap for spillere under 16 år, og det konkurreres både individuelt og i lag.

Hevder seg både som lag og individuelt

Flere av de norske spillerne imponerte på første dag, noe som sørger for at Norge ligger på 5.-plass i lagkonkurransen. Spillerne som representerer rødt, hvitt og blått er Hedevig Braastad-Huth, Henriette Spilling Gjelten, Marcus Audun Goosen og Sander Vallestad.

– Vi er veldig godt fornøyd med å ligge på 5.-plass av 28 lag etter første turneringsdag. Vi tar med oss godfølelsen fra første runde, og er klare for runde to, sier Emilie Kvamme, trener Team Norway ung, til Norsk Golf.

Det norske laget imponerte på første dag i Slovakia.

Mens Gjelten ligger på 2.-plass i jenteklassen etter første dag, ligger Goosen på 7.-plass i gutteklassen.

– Dagens prestasjoner fra juniorene våre viser at de har gjort en god jobb i forberedelsene sine. Dagens scorer viser at spillerne er i rute for å nå resultatmålene sine, sier treneren.

Det viktigste med turneringen

Før turneringen har spillerne hver for seg satt seg mål, både prosessmål og resultatmål. Selv om laget har et ønske om å lykkes best mulig resultatmessig både individuelt og som lag, sier Kvamme at den største gevinsten kanskje ikke ligger der.

– Jeg tenker man kan prestere godt uten nødvendigvis å få et godt «resultat», det kommer vel an på målsettingen man har satt seg. Det viktigste er de prosessrelaterte målene som kan gå på mye forskjellig; rutiner og reaksjoner, og at spillerne jobber med målene og planen sin, og får god erfaring gjennom uken, sier Kvamme.

Turneringen spilles på Sedin golf resort i Slovakia, og fortsetter med nye runder på fredag og lørdag. Det er ingen cut i turneringen.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS