TITLEIST PRO V1 //

«Den eneste ulempen er at ballen ikke kan svømme»

Med ny kjerne lover Titleist at verdens mest populære golfball nettopp er blitt enda bedre.

Slik ser den ut innvendig, nye Titleist Pro V1. Målet denne gang har vært å redusere spinn i det lange spillet.
Slik ser den ut innvendig, nye Titleist Pro V1. Målet denne gang har vært å redusere spinn i det lange spillet.
Publisert Sist oppdatert

Mye er sagt og skrevet om Titleist Pro V1 og Pro V1x gjennom åra. Og det med god grunn.

Titleist har laget golfballer siden 1935, men da originale Pro V1 ble lansert på PGA-touren en høstdag i 2000, startet en ny tidsregning for Acushnets flaggskip.

Over 23 år senere er Pro V1 og lillebroren Pro V1x fortsatt verdens mest populære golfball – blant proffer, amatører og hobbygolfere – som har råd til å miste noen hundrelapper i skog, kratt og nærmeste vann i ny og ne.


Lenger og rettere

I fjorårets kvalik til PGA-touren hadde de to Pro V1-modellene en markedsandel på 91 % i feltet. Ni av ti spilte altså med Titleists tourball. Og likevel tør den amerikanske ballprodusenten å endre oppskriften.

To år er gått siden Titleist gjorde en større oppgradering. Denne gangen er endringene mindre. Men amerikanerne har ikke 80 ansatte i sin Research & Development-avdeling for ingenting.

Kontinuerlig eksperimenterer ingeniørene med nye materialer, konstruksjoner, design og ovntemperaturer for gjøre ballene bedre og holde konkurrentene bak seg. Så også i år.

Og igjen lover Titleist at de nye ballene skal gå lenger og rettere.

Teknisk løses det ved at Pro V1-modellene har fått en hardere ytterdel og mykere kjerne. Den harde ytterdelen gjør at ballen beholder mer av formen når du druser til fra tee. Dermed reduseres spinntallet, som gir lengre slag og mindre avvik.

Endringer i kjernen

Pro V1 skal fortsatt levere den beste kombinasjonen av lengde, spinn og følelse med en penetrerende ballbane. Pro V1x er laget for å fly høyere og spinne mer med jernene og i nærspillet.

Men forvent ikke de store endringene fra fjorårets modell. Det sier seg selv. Det skal godt gjøres å forbedre ballen vesentlig, og det har heller ikke vært målet.

Det viktige for Titleist har vært å gjøre modellene litt bedre, og denne gangen er det i kjernen at endringene har skjedd, først og fremst for å redusere spinntallet i det lange spillet.

«Den enestene ulempen er at ballen ikke kan svømme,» stor det å lese i en anmeldelse av Pro V1 for flere år siden. Siden den gang har verdens mest solgte og spilte ball vært gjennom flere oppgraderinger uten å fikse akkurat det problemet.

Nye Titleist Pro V1 og Pro V1x er tilgjengelig i butikkene fra 25. januar.

Pro V1x skal spinne mer med jern og i nærspillet samt ha en høyere ballbane.
Pro V1x skal spinne mer med jern og i nærspillet samt ha en høyere ballbane.
Powered by Labrador CMS