MINI-TEST//

En god kamerat i bagen

GolfBuddy er på markedet med en ny god venn – budsjettlaseren Laser Lite 2.

GolfBuddy er på markedet med oppfølgeren til Laser Lite. Nye Laser Lite 2 er enda lettere og mer kompakt enn forgjengeren.
Publisert Sist oppdatert

VÅR VURDERING

Tommel opp:

  • Rask, brukervennlig og presis
  • Lav vekt og liten størrelse
  • Nyttig med «scan mode»

Tommel ned:

  • Litt mørk i monitor
  • Savner slope-bryter

Det er lenge siden Bushnell nærmest var enerådende i markedet for avstandsmålere. De siste årene har det dukket opp stadig flere lasere som utfordrer kjempen. Nikon, ParGate, Leupold, Garmin og ShotScope er bare noen av alternative vi har testet, og i dette racet finner vi også GolfBuddy.

Den originale Laser Lite etablerte seg raskt som en budsjettvinner, og nå kommer oppfølgeren Laser Lite 2, som hevdes å være et enda bedre valg uten en heftig prislapp.

Riktignok er toeren noen hundrelapper dyrere en sin forgjenger. Den veiledende prisen i norske forhandlerledd har økt til 2399 kroner, mest på grunn av den svake kronen, men er du ute etter en lett, presis og kjapp laser, får du fortsatt mye for pengene her.

Laseren ligger lett i hånden, med sklisikker gummi oppe og nede.
Bærevesken kommer med et smart lokk som gjør den enkel å bruke.

Laser Lite 2 er blitt tynnere, lettere og mer kompakt, og leveres med batteri, karabinkrok i metall og en enkel, vanntett bæreveske med borrelås. Løsningen er mer effektiv enn glidelås, og sikrer at du får rask tilgang til laseren på runden.

Allerede på første tee får vi bruk for en av de skjulte fordelene med Lite 2. Med ett tastetrykk kan du sette den i «scan mode», holde nede funksjonsknappen og scanne over ulike elementene foran deg. Vannet, bunkeren, treet. Avstandene oppdateres lynraskt i displayet, i meter eller yards etter eget ønske.

En god laser er også utstyrt med slope-modus som kan skrus av og på. En nødvendighet da funksjonen som kalkulerer inn høydeforskjeller ikke er tillatt i turneringer. 

På flere sammenlignbare modeller, eksempelvis ShotScope Pro L2, løses dette med en enkel vippebryter på siden av kikkerten. På Laser Lite 2 må du holde ned mode-knappen i fem sekunder. Ikke like smidig, men heller ikke et problem. 

Det er heller ikke avgjørende for helhelhetsvurderingen at det indre skjermbildet ikke er like lyst og levende som på flere premium-lasere.

Det aller viktigste er at laseren kjapt finner flagget, gir deg et vibrerende signal og et presist tall tilbake. Det gjør denne GolfBuddy-en til en god kamerat i bagen. 

PS! I Norges distribueres GolfBuddy gjennom sportskjeden XXL.

Powered by Labrador CMS