UTSTYRSTIPSET//

Nå kan du spare tusenvis av kroner på ny driver

I kjølvannet av pandemien er det skapt en perfekt storm for deg som vil kjøpe nytt utstyr.

Om du ikke MÅ ha det aller siste, er det mange gode drivere på salg akkurat nå.
Om du ikke MÅ ha det aller siste, er det mange gode drivere på salg akkurat nå.
Publisert Sist oppdatert

Januar er seg selv lik. Alt du kjøpte til jul, er nå på salg. Vektklubbene og treningssentrene frister med gratis innmelding. Og produsentene av golfutstyr lanserer nye modeller.

Også her i Norsk Golf lar vi oss friste av alt det nye. Men vi kjøper ikke alt som reklamen forteller oss. For utslagene blir ikke nødvendigvis så mye lenger og rettere ved å kjøpe ny driver hvert eneste år.

Utviklingen går framover, men ikke fort. Og derfor kan du med fordel sjekke prisen på fjorårets modeller. Det gjelder ikke minst i år.

En perfekt storm

Produksjon og handel – og drakampen mellom pris og etterspørsel – er et internasjonalt finstemt instrument.

Da koronaviruset spredte seg for snart tre år siden, fikk det stor betydning for vareleveransen til Europa. For det meste produseres i øst. Og da fabrikker stoppet opp og transportkostnader ble mangedoblet, gikk det som det måtte gå.

Hyllene her hjemme ble tomme.

Da vi pratet med folk i bransjen et stykke ut i pandemien, ble vi fortalt at det knapt var et nybegynnersett å oppdrive i hele Europa. Golfen boomet, alle skulle spille. Og de smarteste hobbygolferne hentet fram 15-20 år gamle køller fra kjellere og garasjer – og solgte dem til fantasipriser på Finn.no.

I dag er det snudd på hodet. For da slusene åpnet igjen, valgte mange nettbutikker å fylle opp lageret litt ekstra på vei ut av pandemien. Samtidig hadde alle de store utstyrsleverandørene holdt tilbake nye idéer, og blinket ut 2023 som det store lanseringsåret.

TaylorMade, Titleist, Ping, Mizuno, Cobra og Callaway. Alle de store har nettopp sluppet nye drivere. I kjølvannet av korona-pandemien er det skapt en perfekt storm. Og derfor kan du virkelig gjøre et kupp i januarsalget i år.

Her er noe av det vi fant på en rask nettrunde.

Under halv pris

Golfshopen.no tømmer i øyeblikket lageret av demokøller. Her finner du TaylorMade Stealth-driveren som i fjor satte en ny standard for fart og lengde. Med 40% rabatt er prisen nå 3499 kroner. Det er over 3000 kroner mindre enn nylanserte Stealth 2, som er hvor mye bedre?

I samme butikk finner vi Ping G425, som har gjort Viktor Hovland til en av de beste på PGA-touren i det lange spillet. Demokøller av MAX- og SFT-modellen er nå til salgs for 3699 kroner. Til sammenligning må du ut med 6399 kroner hvis du heller vil ha årets nyvinning, G430.

Enda rimeligere er Titleist TSi, som nå selges til halv pris (!), altså under 3000 kroner. Og bildet er det samme her. Den aller nyeste driveren, TSR, har en prislapp på nærmere 6500 kroner.

Hos konkurrenten Golfhandelen.no er det flere tilsvarende tilbud. Du får myyye driver i Cobra King Radspeed til bare 2299 kroner. Nevnte Ping G425 selges også her til sterkt redusert pris, faktisk enda billigere, til 3499 kroner.

Trenden fortsetter hos Onlinegolf.no og Dormy.com som blant annet har har Callaway Epic og Rogue, TaylorMade Stealth, Titleist TSi, Ping G410 og G425 med fordelaktige rabatter.

Om vi legger til at spesielt wooder synes å ha fått et ordentlig prishopp de siste par åra, hvor den nye normalen for ny driver er over 6000 kroner, kan det være ekstra gunstig å bruke januarvinduet nettopp i år.

PS! Tilbudene gjelder naturligvis ikke bare drivere. Også andre køller, klær, baller og elektronikk fra fjoråret er på salg nå. Lykke til i jakten!

Powered by Labrador CMS