SCOTTY CAMERON//

Ti nye supermodeller skal få hoder til å snu seg igjen

Seks nye Scotty Cameron-puttere lanseres i mars. De fire siste slippes i mai.

En Scotty Cameron er for mange selve smykket i en golfbag. Newport-modellen er fortsatt med i den nye serien.
Publisert Sist oppdatert

En Scotty Cameron har lenge hatt samme tiltrekningskraft som en supermodell. Alle snur seg etter dem, selv om vi er fornøyd med den vi har hjemme.

Alt er ikke like interessant. Selv vender vi blikket fort en annen vei hvis nyhetene kommer med et lite ansiktsløft og skyhøy pris. Såkalte limited editions i begrenset antall har det vært flere av i det siste. Og verken Monoblok eller Select Jet Set Newport til nærmere 8.600 kroner var særlig fristende.

Men ti nye supermodeller er vanskelig å overse.

Til nye høyder

Scotty Cameron er verdens mest profilerte og anerkjente putter-designer. Og når han endelig er tilbake på jobb, og har fjernet glitter, farger og fjas til fordel for en mer industriell look – og det hele er forankret i vitenskap og teknologi, er det verdt en ekstra kikk.

Som navnet antyder er Super Select en naturlig videreutvikling av Special Select-serien fra 2020. Det kan ikke ha vært enkelt å forbedre et allerede strålende utgangspunkt, og i hvert fall ikke å gjøre det mer «supert».

Men Scotty har lyttet denne gangen. Til proffene, men også hobbygolferne. Det er én av grunnene til det enkle fargevalget, en ny-frest slagflate, «plus»-modeller og også en ny hals.

Ifølge mesteren sjøl har han tatt konstruksjonen til nye høyder.

Det er Plus-variantene (helt til høyre) som er den største nyheten i Super Select-serien.

Nye idéer på bordet

– Jeg har laget puttere i mange år, men etter hvert som seriene rulles ut i butikkene og settes i spill, får jeg nye idéer. Det er alltid rom for utvikling. Og det er alltid rom for å øke prestasjonen og selvtilliten til spillerne. Jeg vil at de skal senke flere putter, forklarer Scotty Cameron i pressemeldingen som ble sendt ut tirsdag.

Fra studioet i San Diego rulles det først ut seks modeller den 17. mars. Da kommer velkjente Newport, Newport 2 og Squareback 2 i nye versjoner.

I tillegg slippes såkalte «Plus»-modeller som trolig vil interessere mange.

Newport Plus, Newport 2 Plus og Newport 2.5 Plus plasserer seg i rekka mellom de slankeste bladputterne og den mer lubne mid-malleten Squareback 2.

Ytterligere fire modeller lanseres 19. mai.

Da kommer Super Select Fastback 1.5, Del Mar. I tillegg har Scotty hentet fram GOLO-navnet igjen, nå med 6 og 6.5 som kjennetegn.

Det beste fra to verdener

– Jeg har gjort det jeg kan for at Super Select-serien virkelig skal leve opp til sitt navn, og være super, forsikrer Scotty Cameron.

Det er framfor alt «Plus»-modellene som er en nyhet her. Ifølge Titleist skal det nye designet gi «en mallet-lignende tilgivenhet og stabilitet i en blad-lik putter». Mallet-puttere er fellesbetegnelsen for de store stekepannene på markedet, mens blad-puttere har den mer klassiske stilen med et tynt blad. I Plus-serien lover Scotty Cameron det beste fra to verdener.

Samtidig har ingeniørene i det Acushnet-eide selskapet funnet en ny måte å frese slagflaten på, som skal gi oss en optimal kombinasjon av lyd, følelse og feedback i balltreffet. Og du kan selv tilpasse mye med vekter i tå, hæl og såle.

Slik at du og jeg også kan få tak i en supermodell i akkurat den vektklassen vi ønsker.

Powered by Labrador CMS