SLAGET ALLE PRATET OM//

«Var det verdt risikoen? Ikke når jeg kunne dødd»

Jordan Spieth reflekterer over slaget som sjokkerte alle på Pebble Beach i fjor.

Jordan Spieths dramatiske slag på Pebble Beach i fjor gikk viralt verden over, forståelig nok.
Publisert Sist oppdatert

Denne uka er Viktor Hovland tilbake på touren, og samtidig tilbake på Pebble Beach hvor han vant U.S. Amateur i 2018 og tok en sterk 12. plass i U.S. Open året etter, som ble hans siste turnering som amatør.

Forventningene til nordmannen er da også store før AT&T Pebble Beach Pro-Am. Flere amerikanske medier holder ham som en av favorittene på en bane som utvilsomt passer ham godt.

Men den alle snakker om før turneringsstart, er Jordan Spieth.

Ett år siden slaget

– Jeg tjente antakelig ett slag på det, sa amerikaneren da han onsdag møtte det tallrike pressekorpset på Pebble Beach.

Han hadde nettopp fått det uunngåelige spørsmålet. Om slaget han slo på det åttende hullet på samme bane i samme turnering for ett år siden. Du husker det sikkert. Og dersom du ikke husker det, har du trolig ikke sett det. Så la oss starte her:

La oss følge opp med en kort baneguide: Det 8. hullet på Pebble Beach er et par-4 ytterst på klippene ut mot Carmel Bay. Utslaget slås nede fra steinrøysa i vannkanten, opp til et platå, hvorfra andreslaget helst må over vannet og lande på greenen på andre siden av de frådende bølgene.

Utfordringen til Jordan Spieth var at utslaget endte helt på kanten av klippen, og valgte å slå derfra. Det endte med par. Men kunne like gjerne fått et fatalt utfall.

– Om det var verdt risikoen? Ikke hvis du tenker på at risikoen egentlig var at jeg kunne dødd, sier Spieth nå i ettertid.

Tenker på sønnen

I en mannsdominert verden, ett år etterpå, er det slike sitater som får presserom til å humre. Også Spieth kostet på seg et kjekt smil onsdag.

Men hjemme er familien som minner ham om hva han satte på spill.

– Sønnen min, Sammy, var bare tre måneder på dette tidspunktet i fjor. Nå, som jeg er blitt litt bedre kjent med ham, tror jeg ikke at jeg hadde slått det slaget, forteller en ærlig Spieth.

Ballen lå bare 45 cm fra klippekanten. Om amerikaneren hadde sklidd, ville han høyst sannsynlig aldri sett sønnen vokse til. Det har fått ham til å tenke.

Og heldigvis gikk det bra.

– Jeg endte opp med par, og det er enda godt. Hadde jeg fått bogey eller verre etter å ha tatt den risikoen, ville det vært min dårligste avgjørelse noensinne, sier han.

Det samme vil ikke skje i år. Før turneringen har banemannskapene på Pebble Beach latt roughen gro opp ute ved klippene ved Carmel Bay, slik at ballene vil stoppe tidligere enn før.

PS! Du kan følge turneringen direkte på Eurosport/Discovery+. Viktor Hovland går torsdag ut kl 18.36 norsk tid.

Powered by Labrador CMS