Lpga tour //

Var på vei mot karrierebeste: sene dobbelbogeyer ødela

To sene dobbelbogeyer la en demper på avslutningen av Cognizant Founders Cup, men Celine Borge leverte allikevel en god turnering på LPGA-touren.

Norske Celine Borge hadde en meget god uke i New Jersey.
Norske Celine Borge hadde en meget god uke i New Jersey.
Publisert Sist oppdatert

Celine Borge stod på teeboksen på hull 14, seks under par og én birdie unna sin første topp 10-plassering på kvinnegolfens høyeste nivå.

Hull 14 på Upper Montclair Country Club i New Jersey er et par 5-hull. Et hull 24-åringen ikke har gjort dårligere enn par på de tre første rundene. Søndag kveld måtte det noteres en frustrerende dobbelbogey.

Da Borge ble tvunget til å notere enda en dobbel to hull senere falmet håpet om en topplassering. Tønsberg-jenta viste allikevel at nivået hun besitter er mer enn godt nok til å hamle opp med verdensstjernene.

Resten av Vestfold-spillerens fjerderunde bestod av tre birdier, én bogey og 12 par. Borge endte til slutt på en solid 17. plass, og står nå med tre topp-20 plasseringer i debutsesongen på LPGA-touren.

– Det er lett å fokusere på dobbelbogeyene mot slutten, men vi må se på det positive: Celine spiller en veldig tøff bane under par over fire runder. Det er også den fjerde cuten hun klarer på LPGA-touren, og god læring for fremtiden. Alt i alt har hun hatt en veldig god start på det høyeste nivået, sa trener Geoff Dixon etter turneringen.

Stjal seieren i omspill

Australske Minjee Lee var i teten stort sett turneringen fra start til slutt, men helt på slutten glapp seieren.

Med en avslutningsrunde på 65 slag, endte Jin Young Ko i delt ledelse med Lee, og da måtte de begge ut i omspill. Australieren bommet par-putten og dermed var det Jin Young Ko som stakk av med seieren i Cognizant Founders Cup.

Det er hennes andre seier på LPGA-touren i år.

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS