Ventura har spillet til Ryder Cup

Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad tror vi kan få se to nordmenn i Ryder Cup neste år.

Publisert

Kristoffer Ventura klarte aldri å blande seg inn i seierskampen på sisterunden av Sanderson Farms-turneringen i Mississippi. Men hans imponerende spill  gjorde at Eurosport-kommentatorene begynte å tenke lenger frem i tid. 

Aldri har Norge  hatt med en spiller i Ryder Cup. Neste år kan det bli to.  Ihvertfall hvis  du spør radarparet Haugsrud og Bjørnstad. 

– Han har spillet til det. Han slår stygglangt og han er en birdiemaskin, ropte Haugsrud entusiastisk da Venturas arbeidsdag nærmet seg slutten.

Norsk-mexicaneren som har brukt tusenvis av treningstimer på Moss&Rygge Golfklubb i oppveksten, var bare ett slag bak lederne før avslutningsrunden av denne ukes PGA Tour-turnering. 

Men nordmannen som er en av tourens beste med putteren, rotet det til for seg selv på greenene – spesielt på hull 15. Han hadde en kort meter for birdie, bommet den  – og så slumset han vekk par-putten også. Ballen tok en u-sving i hullkanten, og med bogey var Ventura i realiteten ute av seierskampen.

Reiste seg

På de neste hullene slo Ventura tilbake. En lang, vrien bogeyputt satt der den skulle, før han fulgte opp med en timetersputt for birdie på det 17. hullet. Det fikk Haugsrud og Bjørnstad til å hente frem superlativene, og en reell drøm om Ryder Cup i 2021.

– Det er ikke så lang vei opp, han er kun noen få  topplasseringer unna, sa Bjørnstad. At Hovland er sikret en plass på Europas lag er så godt som en formalitet. Men med Venturas gnistrende spill den siste tiden, er det slett ikke usannsynlig at hans studiekompis fra Oklahoma State kan slå følge. 

Han slår voldsomt langt, og er rå med putteren. Sånne spillere er en drøm for enhver Ryder Cup-kaptein. 

Ventura endte turneringen på en delt 6. plass, hans beste plassering på verdens ypperste scene.

Garcias revansje

Tidligere denne uken havnet Sergio Garcia utenfor topp 50 på verdensrankingen for første gang på ni år. Det fikk kritikerne til å spørre om han var på vei ned. Men spanjolen slo tilbake denne helgen.

For selv om den relativt ukjente Peter Malnati spilte sitt livs runde på PGA Touren søndag, med en 63-runde som ga ham ledelsen i klubbhuset helt til de aller siste kom inn, var det Masters-vinneren fra 2017 som kunne juble høyest. 

Garcia viste gammel storhet, og lå likt med Malnati før det siste hullet. Der la den spanske magikeren innspillet til en meter –  og satte selvsagt birdieputten for sin første triumf på PGA  Touren siden han vant på Augusta for tre år siden. 

– Det har vært en tøff tid. Jeg har mistet to onkler som følge av Covid-19, det har vært tøft for familien, sa en rørt Garcia etter at seieren var sikret. 

Powered by Labrador CMS