Q-School PGA TOUR//

Ventura snuser på tidenes julegave - klar for neglebitende finale

Håpet om PGA-touren i 2024 lever for Kristoffer Evensen Ventura (28). Denne uka kvalifiserte han seg til finalen på selveste TPC Sawgrass der minst fem kort til PGA-touren skal deles ut.

Kristoffer Ventura kan sikre seg en særdeles fin julepresang hvis han leverer varene på Sawgrass i desember.
Kristoffer Ventura kan sikre seg en særdeles fin julepresang hvis han leverer varene på Sawgrass i desember.
Publisert Sist oppdatert

Veien fra q-school og helt til PGA-touren er som en maraton som aldri tar slutt, i hvert fall for de som er med helt fra begynnelsen. Selve q-school er delt opp tre runder før selve finalespillet der det skal deles ut minst fem PGA-tourkort; forhåndskvalifisering, første runde og andre runde.

I oktober gjorde Ventura jobben i første runde, da han plasserte seg (9.-plass) innenfor de 22 beste som avanserte til neste steg nå i november.

Denne uka leverte Ventura enda bedre, og endte til slutt på delt 3.-plass i andre steget på the Tesoro golf club i Florida. Ventura forbedret seg hele veien med runder på 71, 70, 69 og 69 slag, og dessuten to birdier på de to siste hullene.

 Det var de femten beste som tok seg videre til selve finalen, og Ventura, som har lassevis med erfaring både fra PGA-touren og Korn Ferry tour (nivå to i USA), var innenfor det med god margin.

Etter det Norsk Golf forstår betyr 3.-plassen at Ventura uansett er sikret fulle spillerettigheter på Korn Ferry-touren det neste året.

Finalen spilles på selveste TPC Sawgrass 14. til 17. desember. Men nåløyet er trangt, for det er bare de fem beste og like som sikrer seg spillerett på PGA-touren. De førti neste får full spillerett på Korn Ferry. 

Ventura kan med andre ord ikke ta juleferie riktig enda, men det ligger en til en skikkelig julepresang - hvis han fortsetter å levere varene.

Ventura har to profesjonelle seire, begge på Korn Ferry tour. Etter noen tunge år er Ventura for tiden rangert som verdens 709. beste golfspiller, ifølge verdensrankingen.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS