Verdensmester på ski hevder seg i NM i golf

– Det er jo langrenn jeg egentlig driver med, men sier ikke nei takk til å bli norgesmester i golf, smiler Trygve Toskedal Larsen. Søndag skal alt avgjøres i Fredrikstad.

Publisert

Det var en svett Elverum-spiller som gikk av den 18. greenen etter lørdagens åpningsrunde i NM for funksjonshemmede. Med ett bein, protese, krykker og en motorisert tralle hadde han kjempet seg rundt på imponerende 81 slag i den friske sommervinden.

Dermed er han bare ett slag bak storfavoritt og fjorårsvinner Fredrik Fjæraa før søndagens finalerunde.

Feilet på sistehullet

– Ligger jeg så bra an? Det visste jeg ikke. Jeg trodde jeg hadde ødelagt runden på det siste hullet her, sier Toskedal Larsen.

For helt fram til det dagens siste utslag gikk det på skinner for 50-åringen.

– Jeg skulle bare safe ut med et jern, og så gikk jeg i bunkeren. Derfra gikk det videre til vannhinderet. Det ble vel en trippelbogey til slutt…

Han ristet på hodet, men smilet var ikke langt unna.

– Jeg er jo bare her for å kose meg, sier han. – Men jeg sier ikke nei takk til et NM-gull i golf. Ikke i det hele tatt.

Tidligere i år sikret han seg NM-tittelen i match på Borre GK. Men et norgesmesterskap på Gamle Fredrikstad i helgen, hvor æren er større og konkurransen tøffere, vil henge vesentlig høyere i det som allerede er et innholdsrikt premieskap.

Bare en hobby

Golf er egentlig bare en hobby for den meritterte langrennsløperen og skiskytteren. I vinteridrettene har han både VM-gull, flere verdenscupseire og OL-deltagelse.

– Det er nå, i løpet av sommeren, at jeg må legge inn flest treningstimer for å lykkes på ski til vinteren, men jeg prøver å klemme inn en del golf også. Det er vanskelig å få tid til alt, og nok hvile. Og jeg hadde aldri trodd at jeg skulle være i nærheten av et NM-gull i golf, så det er overraskende, forsikrer han.

Som parautøver i langrenn, helt verdenstoppen, har han både lønn og alle kostnader dekket. Det er en hverdag som parautøverne i golf foreløpig ikke kjent med.

– Det er stor forskjell, bekrefter Toskedal Larsen.

– Men jeg håper det kan gjøres noe mer med det etter hvert. For det koster å reise rundt på ulike turneringer.

Fortsatt muligheter

Det vet også Fredrik Fjæraa, hjemmefavoritten med pluss-handicap, som vant norgesmesterskapet suverent på Miklagard i fjor. Men til tross for ett slags ledelse etter åpningsrunden på 80 slag: Lørdag stemte det ikke helt for storfavoritten.

– Jeg traff ikke ballen bra i dag. Scoren var ikke så verst på front , men de siste ni er jeg absolutt ikke fornøyd med. Jeg har ikke scoret så bra det siste året, og hadde et håp om at det skulle rette seg her. Men jeg treffer rett og slett ikke ballen. Og da blir det ikke bra.

Samtidig vet han at balltreff og golflykke – på merkverdig vis – kan snu over natta. Og at mesterskapet på ingen måte er kjørt. Han er tross alt i ledelse etter en åpningsrunde åtte over par.

– Et norgesmesterskap er fint. Men jeg spiller her først og fremst i jakten på flere verdensranking-poeng, og sånn sett gjorde ikke denne runden særlig nytte. Jeg skal gjøre det jeg kan for å rette opp spillet søndag, fastslår Fredrik Fjæraa.

Stian Halvorsen fra Larvik GK er nummer tre etter første spilledag i NM for funksjonshemmede, fire slag bak Fjæraa. I klassen for døve er Ole Theodor Sponberg (+13) i overlegen ledelse foran ola Færden jr (+27) og Kristian Skaarnes (+37).

I dameklassene er det ingen deltagere i år.

Leaderboard

Powered by Labrador CMS