WM PHOENIX OPEN//

Viktor måtte kjempe da Scheffler stjal showet

I skyggen av Scottie Scheffler slet Viktor Hovland seg inn til en ny 70-runde i Phoenix Open.

Scottie Scheffler leder WM Phoenix Open på -10 etter to dager. Viktor Hovland henger med på -2.
Publisert

Alle visste at det ble en maratondag, men maraton er ekstra slitsomt når distansen skal kjøres i berg-og-dal-bane.

Etter frost og utsettelser torsdag, måtte Hovland fullføre førsterunden før han gikk ut på andrerunden fredag. Det endte med et scorekort av det fargerike slaget.

Til slutt kom han seg i klubbhuset med 70 slag, det samme som på førsterunden. Det holder til delt 22. plass etter halvspilt turnering i Arizona. Og avstanden er oppover er ikke større enn at håpet om seier fortsatt lever.

Scheffler tok teten

Fredag måtte han riktignok overlate rampelyset til Scottie Scheffler.

Amerikaneren rullet i den ene birdien etter den andre, og da supertrioen med Scheffler, Tom Kim og Hovland endelig gikk av den 18. greenen etter en lang dag på TPC Scottsdale, var 26-åringen hele 10 slag under par og på toppen av ledertavlen.

På den samme greenen hadde Hovland nettopp rullet i sin sjette birdie på runden, etterfulgt av mer lettelse enn smil. For på kortet sto det også fem bogeyer.

Før turneringen understreket både Hovland og caddie Shay Knight hvor avgjørende det er å treffe fairwayer på den krevende banen. Den siste tiden har 25-åringen jobbet hardt for å fjerne venstre-missene fra spillet og få tilbake den forutsigbare faden, eller høyreskruen, som har tatt ham til stjernene.

På det to første rundene har Hovland tjent flere slag på feltet fra tee, og også på innspillene. Men han har lagt igjen slag rundt greenene.

Nummer ti fra tee

Andrerunden framsto både slitsom og rotete fredag. Men statistikken etter to runder forteller at Hovland langt på vei har lyktes i det lange spillet.

Fra tee er han den 10. beste spilleren og har tjent over 2,4 slag på resten av feltet. En fordel han stort sett har tatt godt vare på. For på innspillene har han rykket ytterligere fra med ett slag.

Det er missene som har kostet dyrt.

Strokes Gained-tallene fra PGA Tour viser at 25-åringen fra Norge har lagt igjen over to slag rundt greenene torsdag og fredag. Det er statistikk som må forbedres dersom Viktor Hovland skal hevde seg helt i toppen når alt skal avgjøres i helgen.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS