PGA TOUR//

Viktors nye trener: – Han kan bli bedre enn i fjor

Grant Waite (59) er alt annet enn bekymret for Viktor Hovlands form før Arnold Palmer Invitational starter torsdag.

Torsdag starter Arnold Palmer Invitational med Viktor Hovland i gruppe med Rickie Fowler.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg tror ikke bare han kan matche fjoråret, jeg tror han kan gjør det bedre. Han har evnen til å konkurrere, en sving i verdensklasse og et nærspill som står i stil.

Det sier Grant Waite i et intervju med Eurosport før Arnold Palmer Invitational. Torsdag kl 16.20 slår Hovland ut sammen med Rickie Fowler. Fredag går de to tidligere Oklahoma State-studentene ut kl 19.20.

Så langt i sesongen har det kladdet litt for nordmannen. Den siste måneden har han valgt å droppe enkelte turneringer for å prioritere trening. Og tiden benytter han sammen med sin nye trener.

Venn av Mayo

– Viktors tidligere trener, Joe Mayo, er en venn av meg. De jobbet med elementer i svingen som de ikke helt klarte å løse. Så Joe kontaktet meg, sendte meg noen videoer og spurte hva jeg tenkte. Jeg kom med noen innspill og Viktor likte det, forklarer Grant Waite i intervjuet med Eurosport.

Waite kommer opprinnelig fra New Zealand. Også han spilte collegegolf i Oklahoma og 13 år som profesjonell på PGA-touren.

– Jeg har alltid likt coaching, forteller han. – Så jeg begynte å coache andre mens jeg spilte selv. Så ødela jeg skulderen og måtte legge opp.

De to siste månedene har han lagt ned mange timer med Viktor Hovland på rangen. Også i de siste dagene inn mot Arnold Palmer Invitational har duoen jobbet hardt for å rette opp 26-åringens svingfeil.

Kan snu over natta

– Det skjer fra tid til annen i løpet av en karriere at ikke akkurat er der man vil være, beroliger Waite.

– Over tid har det sneket seg inn noen vaner og tendenser som vi forsøker å rette opp. Vi finner ikke opp hjulet på nytt. Det handler om å finne tilbake til det som har fungert før, vekke det til live. Og det krever arbeid. Han går bare gjennom en liten periode nå.

– Hvor lang tid kan det ta å rette opp? spør Eurosport-reporter Espen Blaker.

– Det kan skje over natta. Noe er ganske enkelt, som å endre oppstillingen. Men når du jobber inn uvaner over tid, kan andre elementer også ta noe lenger tid, sier han.

PS! Du kan følge turneringen direkte på Eurosport og Discovery Plus.

Powered by Labrador CMS