Nytt program //

Vil du støtte denne gjengen? Nå kan du bli supporter for ditt eget juniormiljø

I Golf-Norges nye satsing på barn og ungdom kan du støtte juniormiljøet i din klubb - i en nasjonal setting.

Har du lyst til å støtte ditt lokale juniormiljø i en nasjonal setting? Nå kan du det
Publisert Sist oppdatert

– Å bygge robust ungdom er en av de viktigste tingene vi gjør i golfen. Med dette initiativet håper vi å bidra til akkurat det, sier Harald Haraldsen, idrettsutvikler i Norges Golfforbund.

Han er primus-motor og initiativtaker for Impact Supporter, som helt enkelt går ut på at du støtter barne- og ungdomsarbeidet i din hjemmeklubb, og viser det til omverden.

Når du kjøper «bagtagen» til 350 kroner, går 250 kroner til den klubben du aller helst vil støtte. Målet er å gjøre klubbenes økonomi til juniorarbeidet bærekraftig.

En «unormal» maskot, men med denne vil du vise til alle rundt deg at du er supporter.

– Det startet med at flere og flere voksne kom bort til meg og sa «Jeg synes arbeidet dere gjør med barn og unge er viktig. Hvordan kan jeg hjelpe til?», forteller Haraldsen.

– Det var et ønske fra flere som vil bidra, men som ikke nødvendigvis har tid til å arrangere treninger eller jobbe som frivillig i klubben selv, legger han til.

Maskot og vervebrikke

«Bagtagen» vil bli en viktig del av supporterklubben. Den vil fungere både som maskot og som vervebrikke for andre som vil støtte og bidra.

Ved å skanne QR-koden på tagen vil du gå rett til hjemmesiden hvor du selv kan melde deg inn i klubben. Det kan gjøres så kjapt at du kan melde deg inn mellom første og andre slag på åpningshullet i ettermiddagsrunden din.

– Det var viktig for meg og oss i «Team Barn og Unge» at dette er laget på en så lett og enkel måte som mulig. Vi står for alt det administrative som medlemslister, utsendinger og markedsmateriell – klubbene skal bare motta midlene som supporterne deres donerer, forteller Haraldsen.

Idéen til initiativet kom under en lang kjøretur. Som en del av jobben kjører han på tvers av land og strand for å møte klubber og spillere. Det var under én av disse kjøreturene i våres hvor idéen for en «fanklubb» for barn og unge dukket opp.

– Og en idé som bare forblir en idé – er ingen god idé, sier sørlendingen.

Første steg i ny retning

Harald Haraldsen gleder seg til å få Impact Supporter ordentlig i gang. (Foto: NGF)

Lanseringen av Impact Supporter markerer det første steget i en ny retning for barne- og ungdomssatsingen i Golf-Norge. I tillegg til de eksisterende programmene Golfjentene og Future Camp, skal det legges trykk på den gode påvirkningen og de gode verdiene idretten har.

– Navnet kommer både fra øyeblikket køllehodet treffer ballen, men også «impacten» golfens verdier har på menneskene som er med i den. Dette vil bli sentrale temaer i podkasten som kommer i forbindelse med dette prosjektet, forteller Haraldsen.

Han ønsker ikke å definere hva suksesskriteriene for Impact Supporter er, da det viktigste er å gi golfklubbene ressursene som trengs til å legge til rette for en god utviklingskultur.

– Ingenting er jo gøyere enn om at vi kan skaffe fans til de unge samtidig som det er lønnsomt for det lokale juniorarbeidet, understreker han.

Setter pris på initiativet

En av de mange klubbene som allerede er positive til initiativet er Fana Golfklubb. Marcus Knudsen, klubbkoordinator i vestlandsklubben, har tro på prosjektet – og «bagtagen».

– Jeg tror Impact Supporter kan bli veldig bra. I beste fall så blir det mote å gå med «bagtagen» og da tror jeg ballen virkelig kommer til å rulle, forteller han.

Tanken om flere, ekstra, ressurser som kan brukes til å løfte juniorarbeidet i egen klubb ytterligere liker han tanken på.

– Vi vet jo ikke hvor mye det blir enda, men uansett så kommer det til å være et veldig godt tilskudd, understreker han.

Powered by Labrador CMS