Utstyr//

Wilson med to oppgraderinger – og en liten revolusjon

I år prøver det tradisjonsrike merket Wilson å kombinere historie med det nyeste innen teknologiens utvikling. 

Wilson Staff Model-jernene fortsetter utviklingen fra i fjor. Cavity Back-jernet til venstre og blad-jernet til høyre.
Publisert

Når man som utstyrsleverandør i golfen har 62 majorseire på samvittigheten er det ikke nødvendigvis behov for å finne opp kruttet på nytt hver eneste gang. Det er i alle fall tankegangen til Wilson i deres nye Staff Model-jern. 

De har kommet med oppgraderinger på bladjernet (Staff Model Blade) og det noe mer tilgivende cavity back-jernet (Staff Model CB). 

Wilson Staff Model Blade
Wilson Staff Model CB

I bladjernet har fokuset vært å bygge videre på det tidløse designet som har kjennetegnet modellen gjennom årene. Den største endringen rent teknologisk er å flytte tyngdepunktet lengre mot tåen for holde køllebladet mer åpent i balltreffet, og for å skape mer tilgivelse og kontroll. 

– Staff Model Blade er en vanlig modell blant våre tour-spillere, fordi den nøyaktige tåvekten gjør at treffområdet forblir åpent og ikke lukker seg i hånden. Den smidde karbonstål-konstruksjonen gir også en myk følelse, noe som gjør det lettere for en eliteutøver å kontrollere ballen etter behov, sier Jon Pergande, innovationsansvarlig i Wilson Golf.

Cavity back-jernet har mange av de samme egenskapene og de samme utviklingene som blad-jernet, og de to tilsammen er designet for å være i samme bag. Selv om balltreffet er noe mer tilgivende i CB-modellens lengre jern, er den fremdeles et smidd jern som prioriterer presisjon og kontroll fremfor distanse og tilgivelse. 

– CB-jernene utmerker seg gjennom sin eksepsjonelle stabilitet ved treff utenfor midten, supplert av baksidens cavity-design som legger til flere tilgivende egenskaper, sier Pergande.

Hopper på AI-toget

I tillegg kommer Wilson med enda en nyhet som skal hjelpe golfere med å velge riktig utstyr og riktige spesifikasjoner. Med det nye verktøyet Wilson Fit AI, skal «custom fittere» og produktspesialister lettere finne ut av hva slags utstyr golferen trenger. 

Gjennom sensorer i grepet trengs det bare en håndfull slag for å finne ut av «hvert aspekt av en golfers sving», som gjør at custom fitteren raskere kan komme med riktig anbefaling. 

– Vi er Wilson er begeistret for å introdusere dette revolusjonerende produktet til markedet, da vi tror Wilson Fit AI er fremtiden for golf-tilpasning, sier Bob Thurman, global visepresident for Research & Development i det amerikanske golfselskapet. 

Wilson Fit AI

Selve sensoren er døpt Blast Motion og den samler inn omtrent 12.000 datapunkter fra kreftene som genereres i svingen. Med dette i bunn kan AI-verktøyet beregne spillerens svingplan, håndleddsvinkel, svingtempo, køllebladets bevegelse og spennet i skaftet. 

Deretter vil algoritmen finne riktig jernmodell med korrekte tilpasninger som blant annet lie-angle og skaftlengde. 

– Dette er et helt nytt verktøy som tar tilpassingsopplevelsen til et nytt nivå. Vi erstatter ikke utstyr eller utprøverens betydning, men gjør noe helt nytt som hjelper alle med en raskere og bedre tilpassing, sier Magnus Nilsson, markedsansvarlig for Wilson Golf i Norden til Svensk Golf

NB! De nye Wilson Staff Model-jernene er allerede i butikk, mens AI-verktøyet er tilgjengelig hos utvalgte produktspesialister i Europa. 

Powered by Labrador CMS