NORGESMESTERSKAPET//

Arnøy med i tetkampen igjen: – Spilte solid i dag

Etter ni hull torsdag var han i ferd med å spille seg ut av kampen om kongepokalen. Men fredag viste Jarand Ekeland Arnøy (26) sin klasse på Bjaavann GK.

Jarand Ekeland Arnøy leverte en sterk runde fredag morgen – her sammen med Mikkel Antonsen (t.v.)
Publisert Sist oppdatert

BJAAVANN GK (Kristiansand): Før tordenværet på nytt stoppet spillet rundt Bjåvannet, slo Fana-proffen tilbake med dunder og brak.

Dagens sju birdier veide mer enn opp for en enslig bogey og dobbelbogey. Fyrverkeriet endte med en 68-runde, fire under par. Dermed klatret 26-åringen opp på 3. plass etter to runder, bare to slag bak Mats Ege og – i skrivende stund – ytterligere slaget bak en ledende Rune Bøkeid.

– Jeg er i hvert fall fornøyd med å komme meg under par. I går var jeg tidlig på vei ut av det, men reddet meg litt inn på siste ni. Og i dag spiller jeg solid golf, sier Jarand Ekeland Arnøy til Norsk Golf.

Et trøblete år

Også i fjor høst spilte han solid golf, men etter seier i det første kvalifiseringssteget i Danmark, ble nåløyene til DP World Tour og Asia-touren for trange. Dermed sto han uten fast arbeidsplass i 2023.

I år er det blitt fem turneringer på Challenge-touren, det nest høyeste nivået i Europa. To ganger har han klart cuten, sist i Blot Open de Bretagne i slutten av juni. Men premiesjekken på 2376 euro holder ikke lenge i dette sirkuset, selv ikke med dagens sterke euro-kurs.

Derfor vil en NM-tittel på Bjaavann GK komme godt med, både sportslig og økonomisk. Og samtidig være en etterlengtet boost for selvtilliten.

Det startet imidlertid dårlig torsdag.

– Jeg var fire over på første ni, men klarte å hente meg litt inn, og kom inn på en brukbar score. Det er bare sånn det er på denne banen. Det er noen kriker og kroker her ute.

– Og når de gode slagene blir dårlige, og de dårlige slagene ræva, er det vanskelig å score. Det må ha sett ut som om jeg kom rett fra VTG-kurset, sier Arnøy etter å ha fått smilet tilbake.

Sju birdier fredag

For andrerunden i årets norgesmesterskap ble akkurat slik han håpet.

Med grytidlig start fikk Fana-spilleren solfylte forhold med lite vind, og sola skinte også på scorekortet med birdier på hull 2, 3 og 7 – før han trillet i fire nye på 11, 14, 15 og 18.

– Jeg prøvde bare å spille etter den samme planen som i går. Men i dag hadde jeg heldigvis bedre kontroll, forteller Arnøy.

Det var også nødvendig da turneringsledelsen gjorde Bjaavann enda mer utfordrende.

– De satte noen lure pinner for oss i dag, som gjorde at jeg måtte tenke litt ekstra. Vi har jo ingen greenkart til hjelp her heller. Så det blir litt gjetting også. Det gjelder å spille smart inn mot greenene og misse på riktig side, sier Arnøy.

Mats Ege
Mats Ege fikk en lang dag på Bjaavann fredag, og leverte dagens beste runde sammen med Jarand Ekeland Arnøy. Begge gikk fire under par.

Håper å utfordre

Da været slo seg vrangt, tordenværet truet og hornet ulte over Bjaavann GK, var han allerede på vei tilbake til hotellet mens de andre spillerne måtte vente på nye beskjeder.

Lørdag er det «moving day» i Kristiansand. Og for Jarand Ekeland Arnøy er det bare én ting som gjelder. Han sikter mot toppen av ledertavlen. Spørsmålet er hvor god sjanse han har gitt seg selv med 68-runden fredag.

– Det kommer litt an på hva de andre gjør i ettermiddag. Men jeg håper at jeg ikke er altfor langt bak. At jeg kan fortsette å spille som i dag, og i hvert fall utfordre de som er foran meg, sier 26-åringen.

Klokka 17.15 kom endelig spillet i gang igjen – fire timer og 25 minutter etter væravbruddet.

Lenge så det ut til at Alexander Settemsdal skulle klare å beholde ledelsen fra åpningsrunden, men en nier på dagens siste hull sendte Nøtterøy GK-spilleren tre hakk nedover på ledertavlen.

I stedet benyttet Mats Ege sjansen, tangerte Arnøys prestasjon med dagens beste runde, fire under par, og plasserte seg to slag foran Fana GK-spilleren.

PS! Rune Bøkeid (-5) leder NM når spillet tas opp igjen på Bjaavann lørdag morgen. På grunn av væravbruddet fredag, fikk ikke Oppegård-spilleren fullført andrerunden og har sju hull igjen å spille før han skal ut på tredjerunden.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS