Dp world tour//

«Back to school» for Krogh Johannessen

Etter en bogeyfri søndag og fjerde runde på rad med -2 på scorekortet, må Kristian Krogh Johannessen på Q-School for å beholde kortet på DP World Tour.

Etter en sesong preget av skader må Krogh Johannessen gå en omvei for å sikre seg spillerettigheter på Europas øverste nivå neste sesong.
Etter en sesong preget av skader må Krogh Johannessen gå en omvei for å sikre seg spillerettigheter på Europas øverste nivå neste sesong.
Publisert Sist oppdatert

116 var et viktig tall denne uken. Etter søndagens siste ordinære DP World Tour-turnering, Qatar Masters, ble resultatene talt opp. Det var de øverste 116 navnene på Race to Dubai-listen som fikk fornyet spillerett på DP World Tour, mens de som havnet på 117. plass eller lavere - med noen få unntak - må tilbake til Q-School for å kjempe om å beholde kortet.

Før turneringen lå norske Kristian Krogh Johannessen ti plasser bak fornyet plass.

Holdt ikke for Krogh

Etter lørdagens tredjerunde fortalte 28-åringen til Norsk Golf at marginene ikke hadde vært helt på hans side, og at han var nærme å gjøre en veldig god runde. 

Det solide spillet fortsatte med en bogeyfri søndag, men med fasit i hånd havnet Drammen-spilleren åtte sure plasser for lavt på rankingen. FedEx Cup-vinner Viktor Hovland endte på tiendeplass i DP World Tour-sammendraget, mye på grunn av de gode resultatene i årets majorturneringer. 

Krogh Johannesen må nå via kvalifisering, hvor også Jarand Arnøy, Elias Bertheussen, Kristoffer Reitan, Andreas Halvorsen og Alexander Slettemsdal skal prøve seg. De sistnevnte spiller steg 2 av Q-School fra 2. til 5. november neste uke.

Finne vant i omspill

Finske Sami Valimaki hentet inn forspranget spanjolen Jorge Campillo startet dagen med, og vant med birdie på det første omspillshullet. Dette er Valimakis andre seier på DP World Tour.

Se resultater

Powered by Labrador CMS