Trenerbytte//

Bryter med suksesstreneren: – Overrasket

Samme dag årets første PGA-turnering starter på Hawaii kom nyheten om at Viktor Hovland og svingtreneren Joe Mayo avslutter samarbeidet. 

Svingtreneren Joe Mayo (t.v.) og verdensfireren har avsluttet samarbeidet. Her fra The Open Championship i fjor.
Svingtreneren Joe Mayo (t.v.) og verdensfireren har avsluttet samarbeidet. Her fra The Open Championship i fjor.
Publisert Sist oppdatert

Torsdag morgen skriver både Eurosport og VG at Viktor Hovland og Joe Mayo avslutter samarbeidet. 

Hverken Hovland eller Mayo ønsker å kommentere nyheten, men Hovlands caddie Shay Knight bekrefter til Eurosport at bruddet har skjedd. 

Mayo kom inn i Hovlands støtteapparat tidlig i fjor, og begynte i februar å figurere med nordmannen på turneringer. Mayos styrker er først og fremst nærspill, og det er på dette området Hovland har blitt bedre på i løpet av deres tid sammen. 

I 2023 gikk Hovland fra å være blant de statistisk svakeste på PGA-touren rundt green til å ende opp på øvre halvdel. I skrivende stund er han rangert som den 86. beste spilleren rundt green basert på strokes gained-statistikken til touren. 

Nå tjener han 0,060 slag per runde rundt greenen. Etter sesongen 2021-22 var han helt nede på 191. plass, og tapte i snitt 0,651 slag per runde. 

– Overraskende

Tidligere proffspiller og Discoverys golfekspert, Marius Thorp, forteller til Eurosport at han ble overrasket av nyheten. 

– Dette er veldig overraskende med tanke på fjoråret og alle de positive endringene som Mayo bidro til. Trenerskifter skjer jo titt og ofte i denne sporten, så det i seg selv er ikke uvanlig. Men det virket som om de hadde en god kjemi og god tone sammen, i tillegg til all suksessen. Så med det i tankene kom dette overraskende på, sier han til nettstedet

Mange mener Mayo har spilt en nøkkelrolle i Hovlands suksess det siste året. Endringene han introduserte har bidratt til at nordmannen vant the Memorial, BMW Championship, FedEx-Cupen sammenlagt og Ryder Cup med Team Europa i løpet av 2023. 

Klokken 22.39 torsdag kveld slår han ut sammen med Scottie Scheffler og Jordan Spieth på hawaiianske Kapalua i The Sentry Tournament. Det begrensede feltet består kun av vinnere fra fjorårssesongen og de som avsluttet topp-50 på FedEx Cup-rankingen. 

PS! Du kan se turneringen på Discovery+ og Eurosport fra klokken 00.00. 

Powered by Labrador CMS