Gledessprederen Caro//

Caroline Martens om sin første Solheim Cup: – En drøm

Hun måtte legge opp og bli vise-kaptein for å få oppleve sin første Solheim Cup, men for Caroline Martens har denne uken vært som en drøm som går i oppfyllelse. 

De to gode venninnene fra Norge har muligens fått seg et nytt favorittøyeblikk.
Publisert Sist oppdatert

FINCA CORTESIN (Spania): Som vise-kaptein får man kanskje ikke aller mest oppmerksomhet i løpet av en turneringsuke som dette, men alle spillere er enstemmige i at alle på innsiden er vitale for lagfølelsen. 

Caroline Martens utvelgelse som en av Tuttas fire vise-kapteiner ble stilt spørsmål ved av internasjonal presse, men i løpet av denne uken har hun bevist at hun har vært en viktig brikke i Pettersen sitt lag. 

En av hennes hovedoppgaver har vært å støtte Tutta og spillerne med det de trenger, og spre god stemning. 

– Mine viktigste oppgaver denne uken har vært å støtte spillerne på alle mulige måter. Jeg spiller jo ikke, så det eneste jeg skal fokusere på er å være der for dem og for Tutta, forteller hun til Norsk Golf etter premieseremonien.

– Fra utsiden ser det også ut som at en av dine hovedoppgaver har vært «gledesspreder»?

– Ja, det er nok mye sannhet i det, sier hun lattermildt til Norsk Golf etter premieseremonien. 

Å spre godt humør har vært en av de viktigste oppgavene til Caroline Martens denne uken. Det har hun fått til.

– En drøm

Som spiller fikk hun aldri oppleve Solheim Cup på nært hold selv, så dermed har denne uken vært en av hennes høydepunkter. 

– Man har jo drømt om å få være med på noe sånn som det her, og her er vi – vi har faktisk klart å vinne, utbryter Martens med vantro.

Europa slo USA på målstreken da Carlota Ciganda senket den avgjørende birdieputten på hull 17 søndag ettermiddag. Stillingen endte 14-14, men europeerne beholdt trofeet ettersom de var regjerende mestere. 

Planen for resten av søndagen for Martens og resten av det europeiske laget er klar: 

– Nå skal vi feire og ha det kjempegøy! konkluderer vise-kapteinen

Powered by Labrador CMS