«Viktory nummer 8»

Dagen derpå: – Minneverdig uke på the Memorial

Søndag vant Viktor Hovland sin hittil største golfturnering ved å sikre seieren på første omspillshull. Mandag kommer gratulasjonene fra alle kanter.

Da vinner-putten rullet i koppen var det ikke mye annet for Hovland å gjøre enn å knytte neven. Seieren i The Memorial er hans største turneringsseier noensinne
Da vinner-putten rullet i koppen var det ikke mye annet for Hovland å gjøre enn å knytte neven. Seieren i The Memorial er hans største turneringsseier noensinne
Publisert Sist oppdatert

En seier av dette kaliberet har nesten ligget i luften for Viktor Hovland. Etter å ha vært i seierskampen flere ganger de siste månedene kom den «endelig» den etterlengtede seieren på søndag.

Vinnerputten til Hovland ble satt på første omspillshull da motstander Denny McCarthy bommet sin par-putt. Da var det bare å slippe jubelen løs.

Hovedpersonen selv karakteriserte hele opplevelsen på en svært passende måte:

Med over 40 tusen likerklikk og snaue 800 kommentarer på bare noen timer kan man trygt si at folket synes Hovland fortjente seieren.

Kjente norske navn som John Arne Riise, Amalie Iuel, Thomas Gullestad (Fingern) og Bård Ylvisåker er blant de mange som har lagt igjen sine gratulasjoner på innlegget. Det samme er tidligere Barcelona- og Real Madrid-spiller Luis Figo.

I tillegg klatret Hovland over Xander Schauffele og Max Homa verdensrankingen. Nå er han rangert som verdens femte beste golfer, kun bak Scottie Scheffler, Jon Rahm, Rory McIlroy og Patrick Cantlay.

Befestet sin plass

At Viktor Hovland er blant de mest likte og populære golferne på PGA-touren er det liten tvil om. Den meningen ble overhodet ikke noe mindre i kjølvannet av seieren på Muirfield.

Den anerkjente CBS-journalisten Kyle Porter la merke til et par ting i interaksjonen mellom Jack Nicklaus og vinner-Hovland under det velkjente håndtrykket med legenden.

Noen andre som har befestet sin plass som populære i golf-sfæren er de to norske kommentatorene Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad. Slik som resten av oss satt/sto de i kommentatorboden til siste slutt. Følelsene og lydene som kom gjennom mikrofonen og ut på TV-ene våre er det få nordmenn som ikke delte.

Om bare to uker er det duket for en ny test for Viktor Hovland og co. Da møtes verdensstjernene igjen for å konkurrere om årets tredje major-trofé på Los Angeles Country Club i U.S. Open. Det er bare å glede seg.

Powered by Labrador CMS