Damenes dag verden over: – Viktig jobb

Stadig flere spiller golf i Norge, men kvinneandelen synker. På Nordhaug GK er jentenes invasjon i gang. Tirsdag feiret de Women´s Golf Day.

Publisert

– Women´s Golf Day er en viktig dag for jentegolfen. Ikke bare her på Nordhaug, men over hele verden. På en dag som denne får vi vist fram sporten vår og ufarliggjort golf for flere jenter og kvinner, sier Mariell Bruun.

Larvik-proffen og Toppgolf-treneren var bare én av mange jenter på Nordhaug GK tirsdag. Women’s Golf Day er et verdensomspennende arrangement som har til hensikt å engasjere, styrke og støtte kvinner og jenter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nærmere 50 påmeldte

Målet er å introdusere nye jenter for golfen og å feire eksisterende spillere, uavhengig av rase, religion, språk, etnisitet og lokasjon.

– Nordhaug GK har lang tradisjon for å markere dagen, og arrangementet var populært i år også. Sammen med Nordhaug Ladies har vi i dag nærmere 50 påmeldte. Noen av dem prøver golf for første gang, andre har vært her lenge, forklarer daglig leder Thomas Amundsen.

I et år der nye og gamle spillere strømmer til golfbanene, er det fortsatt viktig å jobbe med rekrutteringen og ivaretakelsen av jentene.

Mandag passerte medlemstallet i norske golfklubber 110.000. Mange av de nye medlemmene er kvinner, men den totale andelen synker. I øyeblikket består Golf-Norge av 77% menn og 23% kvinner. I alderen under 21 år er tallene enda skjevere fordelt.

Den prosentvise fordelingen i Norge er kjent også i andre land.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En global utfordring

– Å rekruttere flere jenter til golfsporten er en global utfordring. Det er viktig å få fram at golf er en sport for alle, sier Mariell Bruun.

For nybegynnerne er Women´s Golf Day den perfekte dagen for å ta med seg noen som ønsker å prøve golf for første gang, og feire dagen sammen med kvinner som spiller golf over hele verden.

– Vi starter med en introduksjon på rangen. Så går vi ned for å chippe, putte og trene litt nærspill. I trygge omgivelser får jentene mulighet til å stille spørsmål og teste ut golf, forteller Bruun.

– Vi ønsker å være med på denne markeringen som skjer verden over. Rekruttering og ivaretakelse av jenter står høyt på Nordhaugs agenda. Det er viktig for oss å støtte opp denne satsingen, understreker Thomas Amundsen.

Powered by Labrador CMS