amatør-vm//

De norske jentene imponerte i lag-VM

Mia Sandtorv Lussand, Silje Torvund Ohma og Anna Cathrine Krekling fikk vist seg frem under denne ukens lag-VM for jenter. Nordmennene endte på delt 13. plass.

Det norske laget var fornøyde etter World Amateur Team Championships i Abu Dhabi.
Det norske laget var fornøyde etter World Amateur Team Championships i Abu Dhabi.
Publisert Sist oppdatert

– Alle tre jentene leverte en solid prestasjon i ekstrem varme og fuktighet, og lagmoralen var herlig. De var ranket som nummer 26 før turneringen, så vi gikk av banen med et smil om munnen i dag, sa en fornøyd kaptein og Team Norway-trener Geoff Dixon etter turneringen. 

De tre spiller til daglig golfen sin på gode universiteter i USA, henholdsvis Baylor (Ohma), South Carolina (Lussand) og Denver (Krekling),  og viser at de takler presset som følger med å representere landet sitt i et verdensmesterskap. 

Formatet fungerte slik at de to beste scorene var tellende for hvert lag. For Norge viste Ohma seg som det sterkeste kortet, med runder på 73, 68, 72 og 70 slag. Fana spilleren endte -5 totalt og havnet på delt 17. plass i den individuelle konkurransen. 

Lussand endte som nummer 38, etter å ha klatret 20 plasser på sisterunden, mens Krekling delte 77. plassen på +11 totalt. Denne delen av turneringen var det Huai-Chien Hsu fra Kinesisk Taipei (også kjent som Taiwan) som vant, på -13.

Sør-Korea i en klasse for seg

Det var ingen som fikk gjort noe med de sør-koreanske jentene. Med den fjerde beste amatørspilleren på kvinnesiden som lederstjerne, vant Minsol Kim, Kyorim Seo og Hyosong Lee med fire slags margin ned til nevnte Kinesisk Taipei og fem slag til bronsevinnerne fra Spania.

–  Det er en ære å ha vunnet denne turneringen. Jeg er veldig takknemlig for at lagvenninnene mine spilte bra alle fire dagene. Lagarbeid og innsats hjalp oss i dag, sa Seo etter å ha løftet trofeet.

Se resultatliste

Powered by Labrador CMS