pga tour//

– Denne lørdagen setter vi store svarte streker over

Tilskuerne på Bay Hill fikk se en tydelig frustrert Viktor Hovland (26) lørdag, som falt 15 plasser etter en runde på tre over par. 

Det var lite som stemte for Viktor Hovland under lørdagens tredjerunde av Arnold Palmer Invitational på Bay Hill.
Publisert Sist oppdatert

Norske golftilhengere jublet da Hovland spilte seg inn i kampen om seier fredag. Hovedpersonen selv var langt mer lavmælt, og følte han var langt unna der han burde være.

Det beviste han dessverre lørdag.

Nordmannen misbrukte gode birdiemuligheter på hull 2, 3, 6 og syv, før dagens første bogey kom på frontnines siste. 

Det var mye vind i tillegg til de sedvanlige tykke roughene og raske greenene, men det var allikevel tydelig at Hovland slet med mer enn forholdene.

– Aldri sett det før

Etter å ha misset en drøy metersputt for birdie på hull 12 startet problemene for alvor for Hovland. Det påfølgende utslaget, med et treerjern, havnet 20 meter til venstre for fairway. Kommentator Per Haugsrud mente han aldri hadde sett et utslag havne der før. 

26-åringen reddet par, men måtte notere firkanter på scorekortet på de to neste, og ble stadig mer frustrert. Dagens eneste birdie kom på par 5-hullet 16, før Oslo-gutten rundet av en dårlig dag på jobben med par på 17 og solid bogey etter å ha havnet i vannet på 18.

+3 for dagen, -1 totalt, og åtte slag opp til lederne.

– Denne lørdagen setter vi store svarte streker over, var Haugsruds visdomsord da Hovland takket spillepartner Sam Burns for runden.

Ligger an til en ekstremt spennende søndag

Selv om ingen av deltakerne i søndagens seierskamp har norsk pass, kan golftilhengere glede seg til et bikkjeslagsmål om tittelen i Arnold Palmer Invitational.

Duoen Scottie Scheffler og The Open-vinner Shane Lowry leder i skrivende stund på -9, ett slag foran Wyndham Clark. Tett bak der følger spillere som Hideki Matsuyama, Rory McIlroy, Will Zalatoris og Max Homa. 

Avslutningen ser du på Discovery + og Eurosport søndag kveld.

Se ledertavle

Powered by Labrador CMS