NOrgesMesterskapet//

Forbrigd strålte til solen gikk ned – nå leder hun NM

Renate Grimstad og Dorthea Forbrigd knivet til mørket senket seg over Bjaavann fredag. På NMs andre dag var det Forbrigd som strålte mest, gikk to under par, og overtok ledelsen.

Sollyset ble den største konkurrenten for Dorthea Forbrigd (t.h.) som går inn i helgen med to slags ledelse i NM.
Publisert Sist oppdatert

BJAAVANN GK (Kristiansand): Omtrent ni timer etter at Renate Grimstad (Stavanger GK), Dorthea Forbrigd (Oslo GK) og Silje Torvund Ohma (Fana GK) slo ut, kom de endelig i mål. For deres andrerunde hadde knapt kommet i gang før hornet lød over hele anlegget på Bjaavann Golfklubb like før klokken 13 fredag ettermiddag.

Med starttid klokken 12.30 rakk ikke trioen engang å fullføre det første hullet før det 4 timer og 25 minutter lange væroppholdet satte en stopper for alt spill.

Men da spillet omsider kom i gang igjen, så det ikke ut som at gjorde noe. Spesielt ikke for Oslo-spilleren Dorthea Forbrigd. For på hennes ni første hull leverte hun stødige to birdier og syv par.

Resten av runden var tilsvarende stabil. På de siste ni kom det én bogey og én birdie, og i stadig mindre lys rakk hun akkurat å levere scorekortet som beviste 70-runden til sekretariatet.

Med fredagens runde på to under par (–2) klatret hun forbi spillepartner Renate Grimstad på ledertavlen og helt opp i ledelsen.

Eagle på hull 14

For det var Stavanger-spillerens navn som sto øverst på ledertavlen etter første spilledag. Tidlig i løpet av fredagensrunden falt hun noe nedover listen med bogey både på hull 11 og 13 (hun startet på hull 10, journ.anm).

Det tapte skulle dog vise seg å bli hentet inn igjen på det påfølgende par 4-hullet. Teestedet på et av Bjaavanns signaturhull var for dagen flyttet frem, og damene hadde dermed omtrent 200 meter til flagget som sto fristende plassert.

Grimstad la innspillet sitt komfortabelt på green, og da den påfølgende putten gikk i koppen, var eaglen et faktum.

Renate Grimstad leverte en stødig runde fredag. Hun ligger på andreplass etter halvspilt turnering.

Derfra inn kom det ytterligere én birdie og to bogeyer for Ladies European Tour-spilleren. Dermed er hun på andreplass på tre under par (+1 for dagen) så langt i turneringen.

Collegespiller jager

Den siste spilleren i gruppen var Baylor-spilleren Silja Torvund Ohma (71 slag, –1 for dagen). Baylor University-spilleren var en av fem kvinner som kom seg under par for dagen, og klatret i likhet med Forbrigd oppover ledertavlen.

Hun sitter på delt tredjeplass etter halvspilt norgesmesterskap (+1 for turneringen).

Silje Torvund Ohma er en av mange som jager de to lederne.

Dagens beste runde

På samme plass som Fana-spiller Ohma, finner vi spilleren som leverte det beste scorekortet i dameklassen på Bjaavann fredag. Anna Cathrine Krekling (Oslo GK) brukte bare 69 slag på sin andrerunde, som inneholdt fem birdier og to bogeyer.

– Det var veldig gøy å spille golf i dag må jeg si. Jeg satte noen putter i starten som blant annet sørget for tre gode birdier på rad på første ni, forteller hun til Norsk Golf etter runden.

Denver University-spilleren forteller at de tre fuglene kom på relativt lik måte.

– Alle tre var fire-femmeters putter, og på et tidspunkt føltes det som at jeg ikke kunne bomme. Det er alltid en deilig følelse, konstaterer hun med et smil.

– På siste ni ble det litt tyngre, og jeg måtte kjempe meg til par oftere. Men jeg er generelt fornøyd med spillet, konkluderes det.

Like bak Krekling finner vi hennes spillepartner de to første dagene, Mia Sandtorv Lussand (Fana GK), og Julie Boysen Hillestad (Atlungstad GK). De to ligger to over par (+2) på delt femteplass.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS