PGA tour//

Forhandlingene forlenges: – Produktive samtaler

Etter planen skulle PGA-touren, DP World Tour og det saudiarabiske oljefondet ha en avtale klar før nyttår. Nå har de utsatt fristen på ubestemt tid. 

Yasir Al-Rumayyan, lederen for Saudi Arabias offentlige investeringsfond (t.v.), og Jay Monahan, administrerende direktør for PGA-touren, rakk ikke å bli enige før fristen 31.12 gikk ut.
Publisert

Den 6. juni i fjor kom nyheten ingen hadde forventet – PGA-touren, DP World Tour og PIF (det saudiarabiske oljefondet, som finansierer LIV Golf), la ned stridsøksene. De skulle begynne å samarbeide.

Partene signerte en avtale som skulle danne et felles eid selskap med mål om å «gi de beste golfspillerne en felles arena å konkurrere på.». Målet var å et rammeverk på plass innen 31. desember i fjor. 

 I løpet av høsten og vinteren har det imidlertid kommet rykter om at forhandlingene ikke vil bli ferdige i tide.

På nyttårsaften sendte PGA Tour-kommisjonær Jay Monahan en melding til alle spillerne der han informerte dem om at prosessen fortsetter, men vil ta lengre tid.

– Vi fortsetter våre aktive og produktive samtaler med PIF og DP World Tour. Selv om vi opprinnelig hadde satt en frist den 31. desember 2023 om å komme til enighet, jobber vi med å forlenge forhandlingene til neste år basert på fremskrittene vi har gjort så langt, skriver Monahan i meldingen. 

Usikker sluttdato

Ingen av de tre partene har uttalt hva den nye fristen er, eller om den eksisterer, men det er allerede mange spekulasjoner. 

Kilder Golf Digest har snakket med antyder at en realistisk sluttdato er rundt The Players Championship i midten av mars, mens Svensk Golf siterer kilder som spekulerer med en sluttdato omkring The Masters i starten av april. 

Les også//

Powered by Labrador CMS