Etterpåklokskapen rår//

Fornyet Old Course - snudde etter 48 timer

St. Andrews prøvde seg på noe de ikke gjør så ofte. De forsøkte å modernisere Old Course. Etter en 48 timers klagestorm ombestemte de seg.

Dette synet var det mange som ikke likte. Etter to døgn med hets og mobbing snur R&A i avgjørelsen sin - Swilcan Bridge blir som den var.
Dette synet var det mange som ikke likte. Etter to døgn med hets og mobbing snur R&A i avgjørelsen sin - Swilcan Bridge blir som den var.
Publisert Sist oppdatert

Du har garantert sett den. Hver eneste store spiller i golfhistorien har gått over på den. Kanskje du har gått på den selv?

I golfens krybbe i St. Andrews er det mange historiske landemerker, og ingen er mer kjent enn Swilcan Bridge. Broen som går over bekken på den attende hullet på Old Course.

Selve broen er estimert til å være over 700 år gammel, og hvert eneste år går det 50 000 mennesker over den. Sånt blir det slitasje av.

Tiger Woods er en av mange store navn som har gått over den verdenskjente broen. At den skulle endres var det få som likte.
Tiger Woods er en av mange store navn som har gått over den verdenskjente broen. At den skulle endres var det få som likte.

På grunn av skadene bestemte nylig St. Andrews Links Trust (organisasjonen med ansvaret for banen, journ.anm.) å modernisere broen. De etablerte «plattformer» på hver side av buen, med et mål om at den skulle få mindre slitasjeskader i fremtiden.

Det var det få som likte. Noen responser fra internettet lyder som følger:

«Som å tegne en bart på Mona Lisa»

«Ser forferdelig ut. Som å bygge på en platting»

«Bare nei! Nei, nei, nei!»

Det største navnet til å uttrykke sin misnøye er Sir Nick Faldo, som selv gikk over broen som vinner av British Open på St. Andrews i 1990. Han tok også til Twitter for å komme med sin mening:

Har snudd

På grunn av den 48 timer lange klagestormen som har haglet over beslutningstagerne, har de nå snudd.

– Steinplattformen ved inngangen og utgangen av broen ble sett på som en potensiell langsiktig løsning, men selv om denne installasjonen ville ha gitt noe av den beskyttelsen som trengs, tror vi i dette tilfellet at vi ikke er i stand til å skape et utseende som er i tråd med dens ikoniske omgivelser. Derfor har tatt beslutningen om å fjerne den igjen. Vi har også mottatt tilbakemeldinger fra mange interessenter og partnere, så vel som golffans, og vi vil takke alle som har vært i kontakt, heter det i pressemeldingen fra St. Andrews Links Trust.

Denne avgjørelsen er det flere i golfverden som er lykkelige over, og igjen blomstrer det over av responser på det store internett.

«Jeg har ikke sett en så god snuoperasjon siden Seve [Ballesteros]», skriver én.

«Se for deg hvordan det er å være han som faktisk la de steinene på plass for et par dager siden», skriver en annen.

En ting er klart. Noe må gjøres for å sikre den historiske broen for fremtiden. Sannsynligheten for at den løsningen inneholder stein og sement er dog liten.

Powered by Labrador CMS