Oslo GK//

Går av som daglig leder etter 32 år: – Blir bra med litt fritid

Niels Vik har sittet ved roret i Oslo Golfklubb siden 1992. Ny bane, nytt klubbhus og store proffturneringer står på merittlisten. Neste år går han over i en ny stilling.

2024 blir Niels Vik sitt 32 andre år som daglig leder hos Oslo Golfklubb. Det blir også hans siste.
Publisert Sist oppdatert

– Etter flere 30 år i denne jobben gleder jeg meg til å ha litt mindre ansvar og litt mer fritid igjen, sier Niels Vik til Norsk Golf. 

Oslo Golfklubb delte nylig nyheten om at den mangeårige daglige lederen skal tre over i en ny stilling fra august 2024, og at en ny person vil overta den daglige driften av hovedstadsklubben. 

Oslo GK ønsker å videreutvikle tilbudet de har i dag, og vil derfor omrokkere i administrasjonen. 

– Det er en felles avgjørelse mellom styret og meg at tiden var inne for en endring. Derfor kommer jeg til å bli medlemsansvarlig med større fokus på service og medlemstrivsel.

– Kanskje jeg til og med rekker å spille litt golf selv også, forteller han. 

Mange milepæler

Da Niels Vik begynte i jobben på starten av 90-tallet omsatte klubben for fem millioner kroner, hadde et aldrende anlegg og et noe slitent klubbhus. 

Prosessene med å oppgradere de to siste har vært blant de to største i Viks tid som daglig leder. Dette har også vært noen av de største høydepunktene i løpet av 62-åringens tid på Bogstad. 

Klubbhuset har gjennomgått en stor forvandling i løpet av Niels Viks periode.
Klubbhuset har gjennomgått en stor forvandling i løpet av Niels Viks periode.

– Det er to naturlige høydepunkter i min tid som daglig leder her. Det samme er turneringen SAS Invitational som tiltrakk noen av golfens aller største navn og Ladies European Tour-turneringene vi har arrangert, sier han. 

I samme tidsrom har også klubben økt omsetningen fra omtrent fem millioner kroner til drøye 50 millioner, delvis takket være det nye simulatorsenteret «Golfland» som har sørget for at det er aktivitet året rundt på Bogstad. 

LET-turneringen P4 Norwegian Masters på Bogstad i august 2002. Dame Laura Davies vant.

– Ikke en kiosk

Vik overlater en klubb i god stand til den nye daglige lederen. Solid økonomi, et baneanlegg i verdensklasse og fornøyde medlemmer er et godt springbrett for videreutvikling. Men selv med et godt grunnlag er det ingen enkel jobb å overta mener den avtroppende daglige lederen. 

– Dette er ingen kiosk, det er bedrift med 50 millioner kroner i omsetning, en stor medlemsmasse og mange forskjellige ansvarsområder. En normal arbeidsuke kan fort vare opptil 60-70 timer, sier han. 

Og den nye daglige lederen vil ha en stor oppgave foran seg. Målet er finne en person som vil ha ansvaret for å løfte Oslo Golfklubb inn i fremtiden. 

– Vi har stilt oss selv spørsmålet «Hvordan tar vi det neste steget?». Tanken er å utvikle golfklubbens kommersielle aspekter og utvide helårstilbudet ytterligere, sier Vik. 

Klubben har mange prosjekter de ønsker å initiere og trenger midler for å gjennomføre disse. Men det skal ikke gå på bekostning av medlemmene. 

– Den letteste måten er jo å øke kontigenten slik Norges Golfforbund gjorde, men det skal ikke vi. Vi skal hente inn penger fra andre steder enn medlemskontigenten. 

De neste årene kommer det til å skje en stor forvandling i driften av klubben. 

– Da er det er kanskje bedre med en yngre person, kanskje i 40-årene, til å lede utviklingen inn i fremtiden, sier han. 

Berømmer lojaliteten

– Den lojaliteten og integriteten Niels har vist til klubben i over 30 år berømmer jeg han for, sier styreleder Christopher Raanaas til Norsk Golf. 

Christopher Raanaas

Han er full lovord for Niels Vik, som har viet majoriteten av sitt yrkesliv til Oslo Golfklubb. Samtidig er Raanaas veldig fornøyd med at Vik skal forbli i klubben en liten stund til. 

– Løsningen vi har kommet frem til hvor Niels begynner i en ny stilling, samtidig som han kan støtte den nye daglige lederen i starten, er vi veldig fornøyde med. Det er bra for administrasjonen, medlemmene og generelt hele klubben, understreker styrelederen. 

Åpent sinn

Om bare noen uker kommer stillingsutlysningen, og de ser frem til å komme i gang med ansettelsesprosessen. 

– Vi er veldig åpne for å motta søknader fra landet og fra mange forskjellige bransjer. Den nye lederen skal være med på å utvikle Oslo GK til nye høyder, understreker han.

Oppgradering av driving-range og implementering av nye teknologiske og digitale løsninger i hele klubben vil være blant de første punktene på prioriteringslisten til den nye daglige lederen. Generelt mener Raanaas det er god timing for et skifte i administrasjonen.

– Å få inn noen nye krefter og nye øyne rett etter 100 års-dagen blir veldig spennende, konkluderer han.

Powered by Labrador CMS