IDRETTENS MILJØFOND//

Haga og Askim mottar penger for miljøtiltak

Norges idrettsforbund har delt ut fem millioner kroner til bærekraftstiltak gjennom Idrettens Miljøfond. To golfklubber er på listen over idrettsforeninger som mottar midler.

Andreas Thorp og Haga GK mottar 100 000 kroner for sitt arbeid for miljøet.
Publisert Sist oppdatert

Idrettsklubber over hele Norge har mottatt betydelig støtte for sine miljøtiltak gjennom Idrettens Miljøfond, et samarbeidsprosjekt mellom Norges idrettsforbund og Sparebankstiftelsen DNB. 

Totalt ble fem millioner kroner fordelt til ulike organisasjoner og klubber som søker å redusere sin miljøpåvirkning og klimaavtrykk.

Blant de som har fått tildelt midler, er Haga Golfklubb i Bærum, som nylig ble belønnet med 100 000 kroner for sitt arbeid med bærekraftige avfallshåndteringsmetoder. 

Hyggelig med støtte

– Det er veldig hyggelig for oss som jobber i klubben å se at arbeidet blir lagt merke til. Vi har ønsket at dette skal være med på å inspirere både klubben og medlemmene våre, og andre golfklubber i Norge, sier sportssjef Andreas Thorp i en pressemelding fra idrettsforbundet.

Norsk Golf har tidligere omtalt hvordan Haga GK har fokusert på tre hovedområder – driftsavdelingen, innsamling av golfballer og avfall på banen – som en del av deres bærekraftsstrategi.

– Miljø og bærekraft rommer enormt mye, så det var viktig for oss å definere tre områder vi trengte å ta tak i først. Den jobben fortsetter vi med i årene fremover, og da er det veldig fint at vi har fått støtten fra Miljøfondet med oss videre, legger han til.

Haga GK er imidlertid ikke den eneste golfklubben som har mottatt midler. I Askim Golfklubb er man nå tildelt 30 000 kroner for å bygge skap til et økende antall juniorer i klubben.

Mye å søke på

– Tanken med skapene er at juniorene skal slippe å bli kjørt til banen, men kan sette igjen utstyret her og selv komme seg til banen ved å gå eller sykle, forklarer styreleder Anne Marit Holter i Askim GK til Norsk Golf.

Hun forteller at klubbstyret er blitt stadig mer bevisst på de mange ulike tilskuddsordningene de kan søke på.

– Kommunen vår abonnerer på Tilskuddsportalen, som gjør det enklere for lag og foreninger å søke om støtte. Det er mye å søke på der ute, prosessen er uproblematisk, og det er ikke første gangen vi mottar tilskudd, forteller Holter.

Imponerende engasjement

Idrettens Miljøfond har som mål å støtte prosjekter fra lokale idrettslag til større arrangementer gjennomført av idrettskretser og særforbund. Fondet tar sikte på å implementere tiltak som samsvarer med langtidsplanen «Idretten VIL!» og NIFs bærekraftstrategi.

– Norsk idrett viser et imponerende engasjement for grønn omstilling og miljøvern. Den store interessen for Idrettens Miljøfond understreker dette engasjementet, kommenterer Dagfrid Forberg, leder for breddeidrett, organisasjon og utvikling i NIF.

Midlene er fordelt etter en nøye vurdering av 89 søknader, hvorav 30 prosjekter ble valgt ut til å motta støtte. Listen over mottakere inkluderer en rekke idrettsorganisasjoner og klubber fra ulike deler av landet.

For de som ikke fikk støtte denne gangen, er det gode nyheter: Miljøfondet vil åpne for nye søknader i 2024.

Her kan du lese mer om Idrettens miljøfond

Powered by Labrador CMS