DP WORLD TOUR//

Hovland i seierskamp, men havnet i skyggen av vanvittige Wallace: – Det er helt vilt

Det haglet med birdier på tredje runde i finaleturneringen på DP World Tour i Dubai. I to av hovedrollene; Viktor Hovland og Matt Wallace.

Viktor Hovland ligger på delt andreplass før finalerunden i finaleturneringen på DP World Tour.
Viktor Hovland ligger på delt andreplass før finalerunden i finaleturneringen på DP World Tour.
Publisert Sist oppdatert

Viktor Hovland og spillepartner Tommy Fleetwood brukte ikke lang tid på å vise at de mente alvor på moving day. Med to birdier hver på de to første hullene, brukte Ryder cup-kompisene kortest mulig tid på å utligne forspranget til lederen etter to runder, danske Nikolai Højgaard som slo ut på hullet bak.

Og duoen var langt i fra de eneste som hadde behov for å vrikke på hoftene og vise frem svingen i jakten på en best mulig posisjon før finalerunden i finaleturneringen på DP World Tour.

– Det er litt av et show vi får servert her. For en lørdag, og vi er ikke ferdig ennå, sier Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen innledningsvis etter at birdier og eagler haglet fra alle hold.

Bogeyfri Hovland

På dag tre gjorde Hovland mye av det samme som de to foregående dagene. Ifølge Mikkelsen handler det om å få det til å se så lett ut, men kanskje uten å sitte igjen med den gode scoren som kan kanskje hadde ønsket seg.

– Det er en ny stille og rolig dag på jobben, som i går, og nå er han seks under igjen, sier Mikkelsen.

På det 16. hullet var Hovland så nær å gjøre eagle etter at slaget fra 143 meter var nær ved å rulle i:

For etter en smått skuffende par på siste hull, der Hovland hadde mulighet til å utligne ledelsen til vanvittige Matt Wallace, signerte Hovland for sin andre 66-runde på to dager, for øvrig bogeyfri.

– Det var solid, jeg følte at jeg spilte bedre enn i går. Forhåpentligvis blir det enda bedre i morgen. Det har vært et vilt år. Det føles litt som en offseason etter seks uker fri, men dette er enda en stor turnering som jeg har lyst til å vinne, sier Hovland i et intervju sendt på Viaplay etter runden.

Vanvittige Wallace

Bogeyfri var også nevnte Wallace, som startet tidlig fra sin plassering nesten nede på midt på ledertavlen etter halvspilt turnering. Men var det virkelig en som tok moving day på alvor, og ikledde seg både dansesko, dansebukser og showdrakt, så var det Wallace.

De første ni hullene var så der med mildt sagt gode -3, men det som skjedde etterpå var intet mindre enn spinnvilt.

Wallace avsluttet like så godt med ni birdier på rappen. Det betyr birdie på ni av ni hull på inn-runden, og 27 slag totalt på ni hull. Med -12 for dagen (60 slag) gikk Wallace rett i ledelsen; et avansement på tjue plasser. Snakk om moving day.

– Seriøst? Det er helt vilt, svarer Hovland når han blir konfrontert med Wallaces utrolige avslutning på runden. 

Rekord

Det - altså ni birdier på rad - skal aldri ha tidligere skjedd i en turnering på Europatouren (det har skjedd én gang, men da hadde Bernd Wiesberger og spillefeltet mulighet til ballplassering). På PGA-touren har ni birdier på rad skjedd ved to tilfeller; i form av Mark Calcavecchia (2009) og Kevin Chappell (2019).

Matt Wallace leder etter en utrolig tredjerunde.
Matt Wallace leder etter en utrolig tredjerunde.

27 slag på siste ni. Perfekt bunkerslag på hull 18. Tap-in for birdie på det siste hullet, og for den niende birdien på rad. -12 og 60 slag. Kun Oliver Fisher han noen gang gått en runde på Europatouren på 50-tallet, men engelskmannen gjorde ikke ni birdier på rad.

- Tre birdier på første ni, og så, på siste ni, så spiller han seg varmere og varmere. Det er ekstremt imponerende at han klarer å fortsette å holde foten på gasspedalen. Helt rått, sier Mikkelsen om rekordmannen.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS