PGA TOUR//

Hovland klatret og falt 34 plasser i løpet av tre hull

Viktor Hovland er fem slag bak teten etter første runde i Charles Schwab Challenge.

Viktor Hovland gjør seg klar til å slå på den femte hullet i Forth Worth torsdag.
Publisert Sist oppdatert

Det så lenge ut til å bli en runde av det kjedelige slaget.

Bare fire dager etter at han nær vant sin første major, åpnet Hovland en ny turnering på PGA-touren med par, bogey og 11 nye par før det hele snudde til en berg-og-dal-bane i Forth Worth i Texas.

Med to raske birdier på hull 14 og 15, begge par fire, avanserte 25-åringen kraftig på ledertavlen. Men på det påfølgende par 3-hullet måtte Hovland tåle en dobbelbogey etter å ha slått utslaget for langt. Dermed ramlet han like langt nedover på tavlen igjen, og ligger med +1 på delt 68. plass etter første spilledag i Texas.

Overraskelse i tet

Til tross for den varierende åpningsrunden har nordmannen bare fem slag opp til topp 3. Men Hovland er samtidig hele ni slag bak lederen etter 18 hull.

Den store overraskelsen torsdag var nemlig briten Harry Hall. 25-åringen har aldri før vunnet på PGA-touren, og står med bare to topp 10-plasseringer.

Men torsdag leverte han sitt livs runde da han klinket til med åtte birdier på et bogeyfritt scorekort.

Hall leder med tre slag før andrerunden fredag, og er ikke den eneste overraskelsen i teten. Først på delt 7. plass, tre under par, finner vi de første kanonene, som Scottie Scheffler, Sam Burns og Max Homa.

Sterk fra tee

Det er gode nyheter for Hovland, som igjen leverte gnistrende spill fra tee. Statistikken etter første runde viser at han var tredje best i feltet med utslagene, hvor han tjente 1,5 slag på feltet.

Men det er også ting å rette på før de tre neste rundene i Texas.

For innspillene var ikke av vanlig Hovland-standard denne torsdagen, og det vises også på «Strokes Gained»-tallene. De forteller at 25-åringen tapte 1,7 slag i denne delen av spillet.

Charles Schwab Challenge fortsetter fredag kveld norsk tid.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS