Fedex-sluttspillet//

Hovland med birdieshow etter Mayos «quickfix»

Etter et overtidsarbeid på rangen etter en skuffende åpningsrunde i FedEx-sluttspillet, er Viktor Hovland tilbake slik vi kjenner ham.

Viktor Hovland var særdeles hot på dag to av St. Jude championship.
Publisert Sist oppdatert

Åtte slag.

Det er forskjellen på Viktor Hovlands to første runder i St. Jude championship i den første av tre turneringer i sluttspillet i FedEx cup. For rett etter den skuffende åpningsrunden, stakk Viktor Hovland og trener John Mayo rett på rangen for å fikse nordmannens sving. Duoen dro ikke hjem før mørket senket seg over rangen, og skal ha vært den siste av spillerne som pakket sammen sakene.

Og overtidsarbeidet skulle raskt vise seg å bære frukter. Selv om det tok litt tid før det løsnet. Da det løsnet, løsnet det skikkelig.

Birdieshow

For fredagens første seks hull var ordinære, for å si det mildt. Med en bogey på det tredje hullet, og resten par, var det ikke så mye som signaliserte det som skulle komme.

Først tre birdier på rappen. En par. Så nye tre birdier på rappen. En par til, før nok en birdie på det 15. hullet. En misset birdiesjans på det 16. hullet, før en bogey og nok en birdie (på det siste hullet) rundet av et smått fantastisk Hovland-comeback.

Det var en særdeles varm fredag i Memphis, med temperaturer på opp mot 40 grader.

Med åtte birdier, og en totalscore på 64 slag (-6) avanserte Hovland 29 plasser på ledertavlen, og leverte fredagens aller beste runde i det som var en ekstremt varm dag, med temperaturer på opp mot 40 grader i skyggen.

Heftig statistikk

Så hvorfor ble det slik? Hva gjorde egentlig John Mayo? Statistikken på pgatour.com sier ikke noe om hva duoen gjorde på rangen natt til fredag, men tallene viser i hvert fall noe av forskjellen på runde én og to:

  • Forbedret seg med 3,76 slag fra tee i forhold til feltet - fra 66.-plass til 2.-plass
  • Forbedret seg 8,28 slag fra tee til green - fra 64.-plass til 1.-plass
  • Forbedret seg 1,1 slag rundt greenene - fra 38.-plass til 12.-plass
  • Drivet 30 yards lenger - fra 33.-plass til 4.-plass
  • Traff 6 flere fairwayer - fra 51.-plass til 1.-plass

Seks slag opp til lederen

Med en totalscore på -4, ligger Hovland på 30.-plass. Avstanden opp til lederen, amerikaneren Lucas Glover (-10), er seks slag.

Lørdag slår Hovland ut klokken 16.34. Nordmannen skal jakte birdier sammen med Hideki Matsuyama og Sam Stevens.

Turneringen i Memphis er den første av tre i PGA-sluttspillet, og spillerne spiller om en samlet premiepott på 750 millioner kroner. Det er de 50 beste i denne ukens turnering som går videre til neste turnering BMW championship.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS