TOURSVEIPET//

Hovland med birdieshow – så startet problemene  

Viktor Hovland (26) fikk en kanonstart i sin retur på PGA-touren torsdag. Men avslutningen viste det han selv snakket om dagen i forveien. Han har ting å jobbe med.

Viktor Hovland i aksjon på det 18. hullet på Riviera Country Club torsdag.
Publisert

Etter første runde i The Genesis Invitational er Viktor Hovland ett slag under par og ligger på delt 28. plass før andrerunden fredag. Amerikanske Patrick Cantlay leder turneringen på -7.

Men tallene forteller ikke hele historien, som i hovedsak delte seg i to kapitler. En god start. Og en rufsete avslutning.

Den norske stjerna tok turneringsfri forrige uke for å justere en sving som, ifølge Hovland selv, hadde «sklidd litt ut» den siste tida. Og selv om hovedpersonen så sent som onsdag var forsiktig optimist før møtet med en hard og rask Riviera Country Club, fikk han en kanonstart i sin retur til PGA-touren.

Fra birdie til bogey

Elleve hull ut på førsterunden var Hovland fire under par etter bogeyfri golf og birdier på hull en, to, seks og elleve. 

Men derfra og inn ble det vesentlig tyngre.

På det påfølgende par 4-hullet, banens tolvte, la Hovland seg tykt i roughen på utslaget. Han endte opp med å redde bogey med en tre meters putt. Deretter skulle det korte par 3-hullet på 14 by på problemer for nordmannen. Før han gikk av med en ny, sur bogey på banens siste hull.

Dermed endte han dagen én under par, seks slag bak ledende Cantlay. Ingen krise selvfølgelig. Og heller ingen overraskelse med tanke på hans egne uttalelser dagen i forveien.

– Jeg prøver å finne ut av litt ting. Jeg føler at jeg er på riktig vei. Men jeg har fortsatt litt å trene på, sa Hovland før turneringsstart, åpen og ærlig om sin egen sving, som alltid.

–Jeg har hatt en følelse som jeg kanskje har overdrevet litt. Så sklir det ut. Og da må jeg jobbe med andre følelser for å få det på plass igjen. 

Reddet av god putting

Statistikken fra førsterunden bekrefter Hovlands følelser. Normalt er nordmannen blant de aller beste ballstrikerne på touren. Men torsdag tjente han bare 0,2 slag på startfeltet fra tee (33. plass). Han traff bare 8 av 14 fairwayer. 

Samtidig tapte han hele 2,44 slag rundt greenene. Bare to spillere i feltet var svakere. Det er tall som Hovland var godt kjent med tidligere, men som i fjor ble snudd på hodet etter intens jobbing og tekniske endringer i nærspillet.

Når Hovland likevel har kontakt med teten etter førsterunden i California, kan han takke sin egen putting. Torsdag tjente han 1,5 slag på greenene. 

Bare 70 spillere er med i årets utgave av The Genesis Invitational, hosted by Tiger Woods. Etter fredagens cut vil 50 gå videre til helgespillet. Foreløpig ligger Woods selv (+1) på 49. plass etter ryggtrøbbel og en vaskeekte shank på hull 18 torsdag.

PS! Fredag slår Hovland ut 20.30 norsk tid. Du kan følge turneringen direkte på Eurosport/Discovery+.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS