Dp world tour//

Hovland på 2.-plass etter Højgaards gnistrende comeback: – For familien

Det var to engelskmenn som gikk ut i tet før årets aller siste runde på DP World Tour. Men det var danske Nicolai Højgaard som til slutt kunne sette punktum for halvannet års lang seierstørke etter at engelskmennene misset på siste hull.

Viktor Hovland endte på 2.-plass i finaleturnering på årets DP World Tour.
Viktor Hovland endte på 2.-plass i finaleturnering på årets DP World Tour.
Publisert Sist oppdatert

Februar 2022 var sist gang danske Nicolai Høigaard (22) kunne juble for seier i en golfturnering. Halvannet år senere var det endelig hans tur til å juble igjen. 

- Det er fantastisk. Det har vært så mye hardt arbeid de siste årene, og dette året har vært veldig bra. Det eneste som manglet var en seier og å få det denne uken på denne banen er utrolig. Dette er for familien og all støtte jeg har fått opp gjennom årene, sier Højgaard etter at seieren var et faktum.

Viktor Hovland endte til slutt på delt 2.-plass sammen med Fleetwood og Wallace. Trioen endte to slag bak Højgaard.

- Han er oppe og kniver om seier hver eneste gang. Det har vært litt av et år for Hovland, sier Viasat-kommentator Joakim Mikkelsen.

Nicolai Højgaard avsluttet best, og vant for første gang siden februar 2022.
Nicolai Højgaard avsluttet best, og vant for første gang siden februar 2022.

Fleetwood best i gang

Mens Tommy Fleetwood fikk en kanonstart på finalerunden i årets sesongfinalen på DP World Tour, leverte Viktor Hovland en heller rolig start.

Fleetwoods birdie på det første hullet ble fulgt opp med en langputt for eagle på det andre. Samtidig måtte Hovland jobbe hardt for sin birdie på hull to, som fulgte opp par på åpningshullet.

Dermed gikk Fleetwood rett i ledelsen, to slag foran nordmannen etter to hull.

Men det var ikke bare de to Ryder cup-vinnere finaledagen på sesongens siste turnering på DP World Tour skulle handle om: 

Matt Wallace, som avsluttet den tredje runden med vanvittige ni birdier på rad, åpnet - ironisk nok finalerunden med fem strake par, før han signerte dagens første birdie. Danske Jeff Winther, som spilte med Hovland, kunne også ha blandet seg inn i seierskampen, men han greide aldri å hente seg inn fra noen tidlige bogeyskudd for baugen.

LES OGSÅHovland i seierskamp, men havnet i skyggen av vanvittige Wallace. – Helt vilt

Puttene som ikke gikk i

Etter at både fredag og lørdag endte med to 66-runder, der blant annet Viaplay-kommentar Mikkelsen var blant de som mente at «med det spillet hadde det ikke kunnet blitt noen dårligere score», var det nok mange, også Hovland selv, som ventet på en skikkelig Hovland-søndag.

Viktor Hovland kjempet om seier til siste hull, men flere dårlige birdieputter og et vått innspill gjorde jobben vanskelig.
Viktor Hovland kjempet om seier til siste hull, men flere dårlige birdieputter og et vått innspill gjorde jobben vanskelig.

Og etter en irriterende bogey på det tredje, som gjorde avstanden opp til Fleetwood til tre slag for en stakket stund, så Hovland endelig ut til å ha fått virkelig fart på birdieputtene.

For samtidig som Hovland gjorde birdie på hull 5, 7 og 8, så Fleetwood ut til å miste den gode rytmen etter bogey på det fjerde. Dermed var forspranget spist opp, og etter ti hull var duoen likt på toppen av ledertavlen med Højgaard bare slaget bak.

På det ellevte spilte Hovland seg til enda en strålende birdiemulighet, men nok en gang måtte Hovland riste passe irriterte på hodet da ballen skar ut til høyre for hullkanten.

Skulle missene vise seg skjebnesvangre?

- Så fort man begynner å tvile, kan tvilen være nok i seg selv, kommenterer Mikkelsen.

Etter et godt innspill på det trettende hullet, var det på tide med en ny god birdiemulighet for Hovland. Men heller ikke nå var det match mellom retning og hastighet på putten, som rullet til venstre for koppen denne gangen.

- Han er synlig oppgitt der, sier Mikkelsen.

Etter utslaget på hull 14 smalt Hovland driveren i bakken.

Højgaards gnistrende avslutning

Men dette skulle til slutt ikke handle om verken Hovland, Wallace, Rahm eller Fleetwood. For det var ingen av de to lederballen som greie å matche Højgaard.

For etter fem ville hull fra 13 til og med 17, med følgende score; birdie, birdie, birdie, birdie og birdie, hadde Højgaard ikke bare hentet inn forspranget, han hadde også overtatt ledelsen.

Højgaard fryktet at seierstoget hadde gått da han ikke greide å gjøre sin sjette birdie på rad, på hull 18. Det viste seg å være mer enn nok.
Højgaard fryktet at seierstoget hadde gått da han ikke greide å gjøre sin sjette birdie på rad, på hull 18. Det viste seg å være mer enn nok.

Hovland var til slutt én av tre spillere som jaktet, og var avhengig av eagle på det siste i håp om omspill. Dessverre landet det lange innspillet på det attende hullet i vannet, og dermed var nordmannen ut av seierskampen for godt. En emosjonell Højgaard fulgte spent med fra scorekortmottaket sammen med sin bror Rasmus.

Wallace sitt utslag på det attende bar preg av nerver, og ballen plasket i vannet. Fleetwood landet sin ball i barken, og var avhengig av en spektakulær slice for å i det hele tatt ha en mulighet til å nå greenen for å kanskje kunne rulle i en eagle for å sikre omspill.

Det turte ikke Fleetwood engang å prøve på, og da ingen av engelskmennene leverte da det gjaldt som mest, var det ingen tvil; det ble dansk seier i sesongens finaleturnering på DP World Tour.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS