PGA-TOUREN //

Hovland vurderer å si fra seg flere millioner

Viktor Hovland forteller i Eurosports podkast at han vurderer å spille færre turneringer neste år. Det kan bli dyrt.

Publisert Sist oppdatert

Som en av golfens største profiler kan Viktor Hovland motta ekstra millioner som en del av PGA-tourens bonusprogram. Tidligere i desember kom nordmannen inn på listen over de mest populære spillerne, og kan dermed vente seg opptil 20 millioner kroner.

I Eurosport sin podkast sammen med Marius Thorp og Espen Blaker kunne derimot Hovland belyse hvordan prosessen med utbetaling skjer.

– De holder igjen en ganske stor del av de PIP-pengene (bonusprogrammet journ.anm). For å få ut alt av de pengene så må du stille i alle opphøyde turneringene. 

– Er ikke det litt sleipt?

– Ja, jeg synes det. Så jeg vurderer å bare drite i det og spille de turneringene jeg ønsker å spille. Jeg syns det er litt dårlig gjort, rett og slett, forteller Hovland i Eurosports podkast.

Ifølge nyhetsbyrået AP vil spillerne få utbetalt 25 prosent av bonuspengene fra 2022 etter 2023s første turnering Sentry Tournament of Champions. Den resterende summen vil bli utbetalt etter at spillerne har oppfylt PGA-tourens tre krav:

  • De må spille i én utpekt turnering avtalt med touren.
  • Delta i én PIP «service event».
  • Delta i 15 turneringer på PGA-touren, hvorav 12 av de må være opphøyde turneringer.

Videre i podkastepisoden får man innblikk i tilnærmet hele Hovlands turneringsår. Hør den her!

Annerledes start neste år

Åpningsturneringen for 2023 blir den samme som før, hvor Hovland stiller til start på Sentry Tournament of Champions på Hawaii den første helgen i januar.

Deretter blir det endring i forhold til før. Tidligere har han reist til Midt-Østen for å spille DP World Tours Rolex Series-turneringer i Abu Dhabi og Dubai i slutten av måneden. I 2023 blir han i USA for å muligens spille Sony Open på Hawaii og Farmers Insurance Open i San Diego.

– Jeg spiller naturligvis Sentry Tournament of Champions, og så melder jeg meg på Sony Open uken etter. Jeg vet ikke helt om jeg kommer til å spille den, det kommer litt an på hvordan jeg spiller i Sentry. I utgangspunktet vil jeg tro at det er ca 50/50 om jeg spiller Sony, utdyper Hovland til Eurosport.

Videre utover våren blir det hovedsakelig de opphøyde turneringene som står på agendaen i februar og mars, før the Masters som kjent går i gang i april.

Powered by Labrador CMS