Solheim CUP//

Kaptein Tutta: – Vi er veldig klare for å komme i gang

Spillere, kapteiner og støtteapparat har ankommet Solheim Cup-arenaen, og de siste forberedelsene er i full gang. Det gir Suzann Pettersen flere muligheter til å understreke hennes viktigste budskap denne uken – lagfølelsen. 

Brikkene begynner å falle på plass for kapteinen Suzann Pettersen.
Brikkene begynner å falle på plass for kapteinen Suzann Pettersen.
Publisert

FINCA CORTESIN (Spania): Onsdag stilte samtlige spillere fra begge lag opp på sine pressekonferanse hvor de i tur og orden fortalte om viktigheten av Solheim Cup og deres inntrykk av den årets vertskapsbane på spanske solkysten. 

Forståelig nok er det mye nerver inn mot en stor turnering, men særlig for amerikaneren Cheyenne Knight har det vært noen stressfylte dager.

Golfkøllene hennes hadde ikke kommet med på flyturen fra Amsterdam til Malaga, men etter mye om og med har Kang nå både fått sin egne køller tilbake, pluss et erstatningssett. 

– Vi er først og fremst et lag

Heldigvis har ikke det ikke vært like hektisk for Team Europa de siste dagene, men lagfølelsen har vokst fortalte Europa-kaptein Suzann Pettersen i sin pressekonferanse onsdag ettermiddag. 

– Denne uken handler om laget, ikke enkeltpersoner. Jeg ønsker at spillerne skal komme sammen og stå skulder til skulder, sa Tutta til et fullt pressekorps. 

– Hittil har det må veldig bra - alle sammen gleder seg bare til å komme i gang. 

Med seg på scenen hadde Pettersen sine visekapteiner. (Anna Nordqvist (f.v.), Laura Davies og Caroline Martens.
Med seg på scenen hadde Pettersen sine visekapteiner. (Anna Nordqvist (f.v.), Laura Davies og Caroline Martens.

Flere ganger den siste tiden har det blitt påpekt at dette europeiske laget er det beste kontinentet noensinne har hatt i Solheim Cup. Naturligvis er det mange som lurer på hvordan det påvirker forberedelsene til det første slaget som skal slås fredag morgen. 

– Setter dette et ekstra press på dere eller er dere klare for å komme i gang?

– Nei, jeg tror vi er alle veldig klare til å gå i gang. Man kan ikke gjemme under en stol at dette er det sterkeste laget vi har hatt på papiret, og det er basert på flotte prestasjoner de siste årene fra alle spillerne. Med gode resultater kommer også forventninger, men disse jentene er så klare for det, så vi klarer ikke å vente med å komme i gang.

Rekordholder Laura Davies blir en viktig skikkelse de neste dagene på Finca Cortesin.
Rekordholder Laura Davies blir en viktig skikkelse de neste dagene på Finca Cortesin.

Ikke forventet

Den mest rutinerte personen i kapteinslaget er Dame Laura Davies. 59-åringen fra England har 87 internasjonale seire, hvorav 20 av dem er på LPGA-touren og fire er i major-turneringer. Hun spilte i elleve Solheim Cups, og skal nå være visekaptein for tredje gang. 

Hun har på nært hold sett utviklingen til europeisk kvinnegolf på nært hold. 

– Da jeg var med på den første utgaven i 1990, hadde jeg aldri trodd at Solheim Cup kom til å utvikle seg til å bli det her. Tidligere har det europeiske laget «kun» hatt 7-8 spillere som deltok på LPGA-touren, men nå er alle tolv på det øverste nivået i kvinnegolf - og de har alle sammen vunnet på den touren. Det er helt fantastisk, mener Laura Davies. 

Samtidig fikk hun spørsmål om hvordan vår egen Tutta er som kaptein, og hva slags figur hun er i teamrommet.

– Hun er mye roligere enn jeg trodde hun kom til å være. Jeg skal være ærlig med deg. Jeg har spilt sammen med henne og mot henne i vanlige turneringer, og hun har alltid vært den samme. Hun er bare vennlig, litt skremmende av og til, men bringer alle sammen, utdyper Davies. 

PS! Solheim Cup begynner klokken 08.00 fredag morgen. TV-sendingen går på Discovery+ og Eurosport. 

Hør også

Powered by Labrador CMS