LPGA Tour//

Kjemper for finaleplass – men kortet er sikret

Celine Borge står overfor årets siste ordinære LPGA-turnering. Hun trenger en god plassering for å sikre inngangsbilletten i tour-finalen, men kortet for neste år er allerede i boks.

Celine Borge har hatt en god debutsesong på LPGA-touren, med tredjeplass i Evian Championship som høydepunktet.
Celine Borge har hatt en god debutsesong på LPGA-touren, med tredjeplass i Evian Championship som høydepunktet.
Publisert Sist oppdatert

Celine Borge har virkelig bevist at hun har taklet nivået som trengs på LPGA-touren. Høydepunktene har vært mange, fra topp-20 plassering i den aller første turneringen i mars, til tredjeplass i major-turneringen Evian Championship i juli. 

De siste månedene har det derimot ikke gått helt riktig vei. Siden koronasykdommen som satte henne ut av spill i noen viktige turneringer i august, har hun slitt med å få gode resultater. 

Siden Vestfold-jenta kom tilbake i slutten av august har hun misset cutten i tre av åtte turneringer, og står med delt 36. plass som beste plassering. 

Derfor er hun nå i faresonen for å miste inngangsbilletten til årets sesongavslutning – CME Group Tour Championship. 

Før den siste ordinære turneringen for året, The Annika Driven i Florida, ligger hun på 58. plass på sammenlagtrankingen. De 60 beste får spille finaleturneringen neste uke - og muligheten til å kjempe om en del av en større premiepott. 

For pengesekken i finalen er på syv millioner dollar, en av de største på kalenderen. Til sammenligning er premiepotten i denne ukens turnering på tre millioner dollar. 

– Kortet er sikret

Kortet for neste år er allerede sikret, men det er fremdeles mye å kjempe om.
Kortet for neste år er allerede sikret, men det er fremdeles mye å kjempe om.

Selv om Borge er «on the bubble» til finalen, er allerede kortet for neste års sesong i boks. Det er de 80 beste som beholder arbeidsplassen sin til neste år, og det er matematisk umulig for henne å falle utenfor. 

– Kortet er sikret, så vi ser mot neste år allerede. Årets sesong har vært god med mange oppturer og nedturer, forteller pappa Jørn Erik Borge til Norsk Golf. 

Han var selv med på årets desidert største høydepunkt – Evian Championship i Frankrike. 

– Jeg var caddie i den turneringen, og det var jo utrolig gøy. Tredjeplass i en major-turnering var stort å få være med på, forteller Borge. 

Solheim cup-ere i fare

For å sette sesongen i perspektiv, og kampen om finalebilletten, er det flere andre store navn som vaker på grensen om å få være med i CME Tour Championship. 

Solheim Cup-spillere som Madelene Sagstrøm, Gemma Dryburgh, Andrea Lee og Danielle Kang ligger alle mellom 50. og 60. plass på samme liste hvor Borge besitter 58. plassen. 

Svenske Sagstrøm ligger faktisk på plassen foran den norske kvinnen, bare 8,5 poeng forut. 

Se hele sammenlagtlisten her

NB! Celine Borge slår ut klokken 07.32 lokal tid (13.32 norsk tid) torsdag morgen. Du kan se turneringen direkte på Viaplay fra klokken 16.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS