Evian Championship//

Celine Borge på sensasjonell 3.-plass: – Tenker ikke på pengene

Med tre birdier på de fire siste hullene, og med pappa som caddie, endte 24-åringen fra Tønsberg på 3.-plass i majorturneringen Evian championship.

Ingen avsluttet majorturneringen i Frankrike bedre enn Celine Borge. Her fra en tidligere turnering.
Ingen avsluttet majorturneringen i Frankrike bedre enn Celine Borge. Her fra en tidligere turnering.
Publisert Sist oppdatert

Celine Borge har vært stødigheten selv gjennom hele uken i Frankrike. I løpet av 72 hull, inkludert søndagens runde, har ikke 24-åringen gjort en eneste dobbelbogey eller dårligere. Med 17 birdier, 10 bogeyer og 42 par betyr det -7 til slutt.

Etter å ha vaket innenfor og utenfor en topp 10-plassering i majorturneringen Evian championship, sparte Borge, som har hatt sin far som caddie denne uken, sitt aller beste til slutt. Med birdie på tre av de fire siste hullene, tok Borge ledelsen i klubbhuset etter å ha signert scorekortet.

– Det føles bra, det var fint med noen birdier på slutten. Uken har vært fin. Jeg kom fra USA på mandag, og spilte innspill på tirsdag og onsdag, skriver Borge i en tekstmelding til Norsk Golf.

- Med tanke på den heftige avslutningen, hadde du et gir ekstra?

– Jeg prøvde bare å tenke at jeg skulle gjøre mitt beste på hvert slag alle dagene.

Fantastisk avslutning

Og da flere av spillerne foran henne rotet det til ute på banen, avanserte Borge først til 4.-plass, så til 3.-plass.

– Celine har jobbet hardt (og smart) for dette i mange år, og nå ser vi resultatet av innsatsen, sier trener Geoff Dixon til Norsk Golf.

Til slutt var det bare den suverene vinneren, franske Celine Boutier (-14) , og kanadiske Brooke Henderson (-8) som stod over Borge - som hadde pappa som caddie gjennom hele uken - på ledertavlen.

– Vi planla at pappa skulle gå caddie i noen av turneringene i Europa, så han skal også være med til Scottish open og British open de kommende ukene. Han har en annen jobb i Norge som han skal hjem til, så det blir bare disse tre turneringene, svarer Borge på spørsmål om pappa er aktuell for caddiejobben på permanent basis.

3.-plassen, som Borge deler med fire andre, er ifølge lpga.com verdt om lag 2,9 millioner norske kroner i prispenger (283 000 dollar). Før turneringen har Borge spilt inn 2,5 millioner kroner i prispenger.

– Det har jeg ikke tenkt noe på enda, tenker egentlig ikke på premiepengene.

«Tutta» har vunnet før

3.-plassen er karrierebeste for Borge både i majorsammenheng og på LPGA-touren, vel og merke om man ser bort fra den ukegamle 3.-plassen i parturneringen på LPGA-touren.

Borge er inne i sin debutsesong på LPGA-touren etter opprykket i 2022. Hun har så langt inn spilt inn 246,271 dollar, og og kommer rett fra en 3.-plass i parturneringen Dow Great Lakes Bay invitational. Hennes beste individuelle resultat på LPGA-touren før denne helga, var 14.-plassen i debuten i mars.

– Jeg har ikke hatt noe mål om noen spesielle plasseringer, bare prøvd å spille så bra som mulig og føle at jeg har gjort mitt beste, svarer hun på spørsmål om hun er overrasket over suksessen og fremgangen.

- Er du fornøyd med egen innsats så langt?

– Ja, jeg er fornøyd, men det er jo alltid noe man kan gjøre bedre.

Turneringen i Frankrike er den tredje majorturneringen Borge spiller, og det er faktisk bare U.S. Open hun ikke har kvalifisert seg til denne sesongen. I PGA championship endte hun til slutt på 39.-plass etter å ha kjempet i toppen lenge.

Nå går turen videre til Skottland for familien Borge som skal spille Scottish open kommende. Uka etter spilles årets siste majorturnering; British open.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS